Şofer român reţinut pentru transport de migranți afghani

Ofițeri ai Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia migraţiei ilegale, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, patru cetăţeni din Afghanistan. Şoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pe 23 septembrie, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, se arată într-un comunicat de presă. Au oprit pentru verificări, în localitatea Cărpiniş, pe DN59A, un autovehicul care circula în regim de taxi, condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, patru cetăţeni afghani.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Șoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei patru cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara.

În acest caz se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Şoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.