Soferi de autocar, amendati si trimisi la somn in Vama Giurgiu

 

Lucratorii Autoritatii Rutiere Romane (ARR) au aplicat miercuri seara, in Vama Giurgiu, amenzi de 120.000 de lei firmelor de transport ale caror soferi de autocar nu au respectat timpii de conducere si repaus. Ei se intorceau din Turcia sau Grecia si nu au tinut cont ca legea le interzice sa conduca mai mult de 9 ore neintrerupt, astfel ca au fost trasi pe dreapta si obligati sa se odihneasca.

 

Dintre cei 19 soferi de autocar verificati, numai 2 au fost gasiti in regula. Angajatii ARR au controlat, in afara de respectarea timpilor de odihna, si starea tehnica a autovehiculelor. Au fost ridicate doua placute de inmatriculare, iar soferii rupti de oboseala au fost trasi pe dreapta si obligati sa se odihneasca 9 ore.

Turistii au fost revoltati de aceasta masura si au incercat sa faca scandal, insa autoritatile au fost de neinduplecat. Actiunea lor vine dupa ce saptamana trecuta au fost implicate in accidente grave, soldate cu 7 morti si zeci de raniti, doua autocare in care se aflau pasageri romani. \”Este evident ca, dintr-un numar de aproximativ 20 de autocare controlate, daca 8 sunt trase pe dreapta, sunt imobilizate, iar la doua li s-au ridicat si placutele de inmatriculare, abaterile sunt foarte grave. Soferii n-au respectat timpii de conducere, de repaus si de odihna, iar masurile punitive sunt deosebit de drastice. Nu ne putem permite sa punem in pericol siguranta niciunui cetatean\”, a declarat Melus Florian Coman, director general al Autoritatii Rutiere Romane.

Amenda, intre 4000 si 8000 de lei, se aplica operatorului de transport, iar conducatorul auto este imobilizat timp de 9 ore. Actiunile de acest gen vor fi din ce in ce mai dese, pentru a asigura siguranta celor transportati, a anuntat seful ARR. \”Este debutul unei actiuni de amploare. Vor avea loc in toate punctele de frontiera. Dupa cum stiti, traficul estival este deosebit de intens, oamenii merg in concediu, au vacante, se duc la munca, iar aceste verificari au darul de a aduce lucrurile pe calea legalitatii\”, a precizat Melus Florian Coman.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.