Șoferii cu ITP expirat la mașină devin pietoni

Şoferii cu Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată la mașină vor rămâne fără talon şi plăcuţe cu numerele de înmatriculare dacă vor fi prinși în trafic începând din 20 mai, plus o amendă usturătoare, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

“Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu ITP expirată poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie. Aşadar, nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR… deci, mult mai complicat!”, spun reprezentanţii MAI, într-un mesaj postat pe Facebook.

Totodată, dacă maşina a fost cumpărată sau vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare, începând cu 20 mai se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliţia Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.