Șoferii în stare de ebrietate în creștere în Finlanda (ROADPOL)

Numărul șoferilor care conduc în stare de ebrietate este în creștere în Finlanda, arată rezultatele recentelor operațiuni ale Poliției, potrivit ROADPOL.

sursă foto: ROADPOL

Din 1988, Poliția din țara scandinavă efectuează la nivel național teste etilotest, de două ori pe an, primăvara și toamna, 100% dintre șoferii care trec de punctul de control fiind testați.

Testare

În această toamnă, 38.487 de șoferi au fost supuși testelor cu etilotest. În total, 73 de șoferi (0,18%) au fost înregistrați ca fiind în stare deebrietatei. Cei care consumaseră ceva alcool dar nu depășeau limita au fost 248 (0,63%). Numărul șoferilor în stare de ebrietate în fluxul de trafic a fost ușor mai mare față de ​​anii precedenți, în timp ce numărul celor care se aflau sub limita incriminatoare a consumului de alcool a fost ușor mai mic. Procentul șoferilor prinși băuți în trafic a fost cel mai scăzut, în 2012 (0,11%) și cel mai mare, în 1990 (0,25%). Există o oarecare variație anuală a cifrelor, dar procentul a rămas destul de stabilit între 0,11 și 0,14, în ultimii câțiva ani.

Protocol

Șoferii ridicați în fluxul de trafic sunt supuși unui control cu ​​etilotest. Dacă rezultatul este mai mic decât limita pedepsită, sau între 0,50 – 0,22 mg/l, șoferul este înregistrat ca unul care a consumat câteva înghițituri. Dacă rezultatul screening-ului depășește limita pedepsită, șoferul este trimis la un alcometru de precizie sau la un test de sânge. Dacă conținutul de alcool depășește limita pedepsită, conducătorul auto este înregistrat ca beat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.