Șoferii unui TIR și unui microbuz au murit într-un accident pe DN1

accident microbuzȘoferii unui autocamion și unui microbuz au murit, marți dimineață, într-un accident în care a fost implicat și un autoturism, pe DN1 în zona localității Bărcănești, iar alți 8 pasageri ai vehiculului de transport persoane au fost transportați la spital, cu diverse traumatisme.

UPDATE: Din primele cercetări ale Poliției rezultă că șoferul TIR-ului ar fi de vină pentru acest accident. Camionul pe care îl conducea se deplasa pe banda a doua a sensului de mers București-Ploiești, iar autoturismul, pe banda unu a aceluiași sens.

La un moment dat, șoferul camionului nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de mers, ar fi acroșat autoturismul, iar ulterior ambele au pătruns pe contrasens unde circula regulamentar microbuzul, pe sensul Ploiești – București. TIR-ul s-a izbit frontal de microbuzul care efectua o cursă regulată specialăcu angajați ai complexului Therme.

“A fost un impact pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, apoi camionul şi autoturismul au ajuns pe celălalt sens. Au decedat şoferul camionului şi cel al microbuzului. În acest moment, facem cercetări pentru a stabili exact cauza care a generat ajungerea celor două autovehicule pe sensul opus”, a precizat Victor Gîlceavă, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

în urma impactului, camionul a ajuns în grădina unei case din localitate iar microbuzul a fost întors pe celălat sens de mers.

accident camion, tir

Șoferii camionului și microbuzului aveau vârsta de de 63 şi de 55 de ani. Șoferul autoturismului nu a fost rănit.

Răniții care au ajuns la spital sunt toate din microbuz. Iniţial a fost vorba despre 7 persoane, însă ulterior o femeie a declarat că şi ea a suferit leziuni în accident. Toate persoanele rănite erau conștiente.

Echipajele de la Ambulanţă au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şase victime cu multiple traumatisme, iar cele ale SMURD au acordat primul ajutor și au preluat doi răniți – o femeie de 27 de ani, cu traumatism facial, şi un bărbat de 32 de ani, cu traumatism toratic şi cranio-cerebral.

La locul accidentului a ajuns şi un elicopter SMURD, care a preluat femeia rănită grav și a transportat-o cu elicopterul al Spitalul Floreasca din Capitală.

Încă nu se cunosc cauzele accidentului, însă anchetatorii vor stabili acest lucru în urma cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.