Şoferul unui microbuz, arestat preventiv pentru trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au depistat la intrarea în ţară dinspre Bulgaria, într-un microbuz condus de un român, 15 sirieni care încercau să treacă ilegal frontiera în România şi intenţionau să ajungă în Olanda şi Germania.

Șoferul are 33 de ani. „În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că, în spaţiul destinat mărfii, sunt făcute modificări la un perete al acestui compartiment. Astfel, au fost descoperiţi, în peretele dublat, cincisprezece persoane de sex masculin. La cercetări, poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naţionalitate siriană şi intenţionau să ajungă în Olanda şi Germania. (…) Tot în urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul intenţiona să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat”, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranţi în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar, cei 15 cetăţeni de origine siriană au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră din Bulgaria, pentru continuarea cercetărilor. 

Click pentru imagini VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.