Solaris a livrat cele 19 vehicule electrice la Craiova și Mediaș

Solaris Bus & Coach a finalizat livrarea tuturor celor 16 autobuze electrice la Craiova și trei troleibuze la Mediaș, în baza contractelor semnate, în anul 2020, cu primăriile celor două municipalități.

Contractul încheiat cu administrația locală din Craiova a fost în valoare de peste 57,5 milioane de lei, cu TVA, pentru livrarea a 16 autobuze electrice Solaris Urbino 18, plus 16 stații de încărcare lentă și patru stații de încărcare rapidă a acestor vehicule, precizează compania. 

Autobuzul electric Solaris Urbino 18 are o lungime de 18 metri, lățimea de 2,55 m și înălțimea de 3,48 m. Poate transporta 40 de pasageri pe scaune și 94 în picioare, inclusiv un loc destinat persoanelor cu dizabilități. Confortul călătorilor craioveni cu noile autobuze Solaris este asigurat atât prin sistemul de aer condiționat și încălzire, cât și printr-un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunțarea stației sau alte informații privind traseul. Totodată, pasagerii vor beneficia de acces la Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. 

Gradul de siguranță al călătorilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent în fiecare autobuz și de sistemul electric de diagnosticare. De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate și cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum și un sistem de management al traficului care transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public. 

În ceea ce privește contractul cu municipalitatea din Mediaș, valoarea acestuia s-a ridicat la 6 milioane de lei + TVA și a vizat livrarea a trei troleibuze Solaris Trollino 12 de ultimă generație. 

Troleibuzele Trollino 12 livrate la Mediaș au o lungime de 12 metri, iar fiecare vehicul poate transporta până la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane așezate. Conectate la rețeaua electrică aeriană existentă în oraș, acestea nu generează nicio emisie poluantă și contribuie la reducerea emisiilor în mediul urban. Pentru confortul și siguranța călătorilor din Mediaș, toate troleibuzele Trollino sunt dotate cu aer condiționat și încălzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video și un sistem de numărare a pasagerilor. 

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare, Oradea și Mediaș, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

Despre Solaris Bus & Coach 

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. În cei 25 de ani de existență, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de orașe europene. În prezent, Solaris este lider de piață pe segmentul de e-mobilitate în transportul public, grație gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator și autobuze hibrid livrate. În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.