Soluții de gestiune a depozitelor în cloud și cele on-premise (comparație obiectivă)

depozitO comparație obiectivă între soluțiile de gestiune a depozitelor in cloud și cele on-premise este prezentată de WiSoft Professional Services.

Daca aveti in vedere in viitorul apropiat o investitie intr-o solutie software pentru gestiunea depozitelor, atunci cu siguranta ca ati facut un research ca sa vedeti ce solutii exista la ora actuala pe piata si care sunt caracteristicile si beneficiile fiecareia.

Multi furnizori promoveaza in continuare solutiile WMS on-premise, dar sistemele de gestiune a depozitelor in cloud au avut in ultimii ani si continua sa aiba o crestere rapida a nivelului de popularitate si a ratei de penetrare, datorita costurilor mai mici de proprietate si a implementarii mai rapide.

Costurile solutiei de gestiune a depozitelor

Solutiile WMS on-premise au costuri mai ridicate, deoarece implica achizitionarea de licente, mentenanta permanenta, costurile de intretinere si investitiile in infrastructura.

În schimb, costurile unui WMS in cloud sunt mult mai mici.

Cei care au deja implementata o solutie WMS on-premise considera probabil ca, avand in vedere investitia initiala pe care au facut-o, trecerea la un sistem de gestiune a depozitelor ar insemna doar o investitie in plus, fara alte beneficii. Dar se insala. Trecerea la un sistem WMS bazat pe o tehnologie de top inseamna de fapt o crestere a performantelor unui depozit.

Mai mult, spre deosebire de solutiile on-premise, la un WMS in cloud precum FluxVision, upgrade-urile sunt incluse ca parte a serviciului, ceea ce inseamna ca software-ul este intotdeauna la zi iar utilizatorii beneficiaza de cele mai noi functionalitati pe care dezvoltatorul softului de depozitare le pun la dispozitia clientilor sai.

Durata de implementare 

Durata de implementare este un alt beneficiu. Asa cum este mentionat anterior, durata de implementare a unei solutii WMS in cloud este mult mai scurta, de cateva saptamani, pe cand solutiile on-premise ajung chiar si la catia ani pana devin pe deplin functionale.

Scalabilitatea

Scalabilitatea solutiilor software pentru depozite atinge doua fronturi. În primul rand, FluxVision poate fi operat de pe orice computer, PC sau tableta cu o conexiune la Internet, fara a necesita setari hardware suplimentare si consumatoare de timp. Aceasta inseamna ca operatorii devin operationali mai rapid, iar in al doilea rand, pot fi oricand activati sau dezactivati utilizatori in functie de necesitati.

Avantajele de care se bucura utilizatorii solutiei FluxVision sunt:

  • maparea exacta a contractelor client,
  • inregistrarea tuturor serviciilor efectuate,
  • modificarea regulilor existente in sistem fara costuri aditionale,
  • reducerea costurilor administrative si de operare in cadrul depozitului,
  • reducerea erorilor provocate de catre personalul din depozit,
  • reducerea semnificativa a timpului de procesare a comenzilor,
  • vizualizarea informatiilor in timp real,
  • eliminarea tranzactiilor redundante
  • cresterea gradului de satisfactie in randul contractantilor.

WiSoft Professional Services este o companie cu peste 20 de ani de experienta in solutii de business si de automatizare si optimizare a operatiunilor logistice.

Mai multe despre solutie puteti afla consultand pagina dedicata https://www.wips.ro/solutia-software-pentru-operatori-logistici/ sau solicitand o prezentare personalizata, la info@wips.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.