Solutii pentru construirea rapida a cartierului ANL din Sectorul 2

 

Primarul Neculai Ontanu si proiectantii au propus doua solutii tehnice pentru construirea rapida a cartierului ANL din Sectorul 2 al Capitalei, programat sa aiba 1.401 de unitati locative in strada Fabrica de Glucoza nr. 2 – 4.

 

Astfel, pentru scurtarea timpului de construire cu 15%, s-a optat pentru varianta tehnica a blocurilor cu structura mixta monolit si prefabricate, care va permite finalizarea intregii investitii de 13 blocuri in cursul anului 2012. Pentru incalzirea locuintelor, s-a ales sistemul modern mixt cu cel mai mare randament, ecologic si cu costuri minime pentru locatari: montarea centralelor termice de bloc, combinate cu panouri solare, care vor asigura agentul termic si prepararea apei calde menajere. Solutiile au fost aprobate de specialistii Consiliului Tehnico Economic a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Potrivit planurilor avizate de specialisti, Primaria Sectorului 2 va construi anul acesta, impreuna cu MDRT si cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale, un cartier ANL format din 13 blocuri cu apartamente de una, doua si trei camere, ce vor fi inchiriate tinerilor cu varsta de pana la 35 de ani.

Tot cu sprijinul celor doua ministere, primarul Neculai Ontanu are in plan inceperea lucrarilor de construire la alte doua proiecte similare: in orasul Pantelimon – 2.100 de unitati locative, iar in strada Aurului – 48 de unitati locative. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.