Sorin Grindeanu este noua propunere pentru prim-ministru

grindeanu-0Sorin Grindeanu este noua propunere a lui Liviu Dragnea pentru funcția de prim-ministru, după ce președintele Klaus Iohannis a respin-o pe Sevil Shaidehh.

Grindeanu a fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Ponta 4, în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015.

În urma alegerilor locale din iunie anul acesta, el a ajuns președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș.

Sorin Grindeanu s-a nascut pe 5 decembrie 1973, la Caransebes, și este absolvent al Universității de Vest Timișoara – secția de informatică din cadrul Facultății de Matematică. A primit apoi o bursa la Universitatea Bologna în domeniul statisticii sociale si a studiat si în Germania, Portugalia si Marea Britanie. El a fost preparator si apoi asistent la Facultatea de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Potrivit CV-ului, Grindeanu a intrat in PDSR in noiembrie 1996, dupa care a detinut mai multe functii in organizatia judeteana de tineret.

La sfarsitul lui decembrie 2003, el a devenit presedinte executiv al Organizatiei Judetene a PSD Timis, apoi prim-vicepresedinte, lider al PSD Timisoara și presedinte interimar al PSD Timis.

Intre anii 2004 – 2012, Sorin Grideanu a fost consilier local la Timisoara, iar in ultimul sau mandat a ocupat si functia de viceprimar.

În 2012 a devenit deputat, pe listele USL – din partea PSD. Social-democratul a facut parte din Comisia permanenta pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, iar apoi din Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala.

În perioada februarie 2013 – decembrie 2014, Grindeanu a făcut parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

grindeanu-2

Avere 

In ultima sa declaratie de avere, depusă anul acesta, Grindeanu noteaza că deține, impreuna cu sotia, o casa de 205 mp și un teren intravilan de 500 mp la Giroc, jud.Timis, un teren de aproape 3 hectare în satul Ofsenița, comuna Banloc, jud. Timiș, moștenit de soție, precum și un teren de 270 mp în Timișoara.

Social-democratul nu are mașini dar detine un motociclu ATV Linhai, fabricat in 2009.

El a contractat un credit de peste 47.000 de euro la ING Bank in 2007, scadent în anul 2035, și mai are o datorie de 8.000 de euro la Lucian Taropa, ce trebuie restituită anul acesta.

În martie 2016, soții Grindeanu au vândut un apartament în Timișoara, pentru suma de 30.000 de euro.

Sorin Grindeanua creditat firma DuoFarm, la care lucrează soția sa ca farmacist-diriginte, cu 83.500 de lei și 20.000 de euro. Familia Grindeanu a primit și o donație, din partea lui Nicolae Grindeanu, de 10.000 de euro.

În ultimul an fiscal, Sorin Grindeanu a obținut 86.228 de lei din salariul de ministru și 7.610 lei din indemnizația de deputat. Soția sa a avut venituri de aproape 5.300 de lei ca diriginte-farmacist și de peste 33.000 de lei din închirierea unui apartament.

Soții Grindeanu au doi copii minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.