Speedwell a achiziționat un teren destinat dezvoltării SpacePlus East

Speedwell, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața imobiliară din România, continuă planurile ambițioase de dezvoltare pe segmentul industrial-logistic prin achiziția unui nou teren de 15.000 mp în Popești-Leordeni, destinat viitorului proiect SpacePlus. Acesta va pune la dispoziția clienților o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 8.000 mp.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Respectând conceptul SpacePlus, noul proiect industrial este poziționat în proximitatea nodului rutier ce face legătura cu șoseaua de centură a Bucureștiului și DN4. Localizarea privilegiată oferă acces direct la sensul giratoriu suspendat, ce urmează să fie finalizat în Popești. Dezvoltat în una dintre cele mai căutate zone pentru viitoarele proiecte industriale din București, între șoseaua de centură și A0, SpacePlus East beneficiază de acces facil către cele mai importante zone ale capitalei și vizibilitate de top.

Lansată anul trecut, SpacePlus West, este prima dezvoltare pe segmentul industrial-logistic din portofoliul Speedwell. Localizat în Chitila, proiectul SpacePlus West a introdus un nou concept pe piața din România. Destinat întreprinderilor mici și mijlocii, depozitul oferă unități de stocare sau producție de clasa A, pentru uz industrial și/sau logistic. Noua dezvoltare din zona Popești-Leordeni va urma îndeaproape aceleași specificații de prim rang precum omologul său SpacePlus West.

„Suntem încântați să anunțăm achiziția noului teren pentru dezvoltarea proiectului nostru SpacePlus East. Obiectivul principal rămâne dezvoltarea afacerii într-o manieră sustenabilă, cu focus pe nevoile și cerințele clienților noștri. Astfel, ca și în cazul SPACEPLUS West, vom continua să oferim chiriașilor flexibilitate în configurare, dotări de ultimă generație și orientare spre securitate, siguranță, durabilitate și confort. Pe măsură ce prețurile utilităților cresc, și cererea de spații bine izolate și eficiente din punct de vedere energetic este din ce în ce mai pronunțată. Astfel, chiriașii noștri vor beneficia de un cost competitiv al chiriei, precum și de costuri mai mici ale energiei”, punctează Jan Demeyere, arhitect și cofondator Speedwell.     

SpacePlus este conceput pentru a răspunde nevoilor companiilor aflate în căutarea soluțiilor flexibile de depozitare, serviciilor și funcțiilor adiționale. Unitățile de depozitare standard variază începând de la 450 mp și pot fi extinse în funcție de nevoile chiriașilor, datorită modularității acestora și înălțimii libere de 6 m.

„Nevoia de spații logistice continuă să fie de mare interes pe piața din România, iar această achiziție reprezintă un nou pas în realizarea strategiei noastre de expansiune pe segmentul industrial-logistic. Dinamica cererii, evoluția tehnologică și înlocuirea unui stoc semnificativ de depozite care, din păcate, nu mai îndeplinesc cerințele tehnice, ne-au determinat să adăugămo nouă locație pe harta Bucureștiului, de data aceasta în zona de est. Amplasate la doar 9 km de centrul orașului, ambele depozite pot fi o soluție de vis pentru orice afacere, o alternativă excelentă la logistica urbană”, a declarat Didier Balcaen, CEO și cofondator Speedwell.          

Cu design de ultimă generație, conceptul SpacePlus va beneficia de supraveghere 24/7 și acces controlat, respectând măsurile de siguranță pentru articolele depozitate. Toate spațiile vor fi dotate cu sprinklere și vor dispune de servicii suplimentare, precum încălzire pentru toate unitățile și amenajări personalizate pentru spațiile de birouri.

Ca urmare a cererii mari din piață, Speedwell își va extinde capacitățile de depozitare în hub-ul logistic existent. Compania intenționează să adauge încă 8.000 mp, în plus față de cei 7.000 mp aferenți fazei a II-a a proiectului, care vor fi construiți în acest an în SpacePlus West. Prin urmare, capacitatea de depozitare existentă de 3.000 mp va fi mărită cu dezvoltarea a încă 15.000 mp.

Despre Speedwell

Speedwell are un portofoliu semnificativ de proiecte în România, incluzând RECORD PARK în Cluj-Napoca, The IVY, TRIAMA Residence, MIRO, THE MEADOWS, CityZen și SpacePlus în București, GLENWOOD Estate în Corbeanca, PALTIM în Timișoara și RIVERSIDE City în Râmnicu-Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.