Spre o mobilitate durabilă, inteligentă și sustenabilă

Trei furnizori de servicii de mobilitate din Europa – FlixBus, Transdev și Dott – au luat parte la o discuție pe tema politicilor UE din sectorul transportului de pasageri organizată de europarlamentarul Jan-Christoph Oetjen (Grupul Renew Europe, Germania). La această dezbatere a luat parte și Richard Szostak, recent numit  Consilier Principal Mobilitate Inteligentă la Departamentul pentru mobilitate și transporturi, DG MOVE.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Discuția a vizat măsurile necesare pentru susținerea transportului de pasageri și redresarea sectorului post pandemia COVID-19 urmând viziunea și strategia Comisiei Europene pentru o mobilitate durabilă și inteligentă.

Cei trei operatori de servicii de mobilitate au fost de acord că este necesară o abordarea europeană comună pentru a proteja și a susține serviciile de mobilitate inteligente și sustenabile, dar și pentru a oferi tuturor cetățenilor europeni acces la opțiuni de călătorie pe întreg teritoriul UE.

André Schwämmlein, co-fondator și CEO FlixMobility, Christian Schreyer, CEO și Președinte Transdev Nord și Europa Centrală și Maxim Romain, COO și co-fondator Dott au concluzionat:

„Întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o situație fără precedent, dar trebuie subliniat faptul că sectorul transportului de pasageri a fost afectat în mod special de perturbările cauzate de pandemia COVID-19. Tocmai în aceste momente de criză este necesar să ne unim forțele pentru a ne asigura că facem față crizei și că vom putea reveni cu o viziune mai clară, durabilă, focusată pe inovație pentru obiectivele noastre pe termen lung.

Serviciile de transport sustenabile reprezintă o adevărată piatră de temelie pentru redresarea economiei Europei. Acum mai mult ca nicioadată, Uniunea Europeană trebuie să susțină strategiile din Pactul Verde și să facă pași concreți pentru a stimula transportul în comun și serviciile de mobilitate verzi – autocare, trenuri și scutere electrice – în detrimentul autoturismelor personale.

Acesta este motivul pentru care solicităm instituțiilor europene să ia măsuri ambițioase care să sprijine redresarea tranportului de pasageri. Printre acestea se numără: o abordare coordonată și unitară în privința restricțiilor de călătorie, dar și asigurarea unui mediu echitabil și competitiv pentru toți operatorii, de tradiție sau noi, cât și asigurarea unui cadru funcțional pentru piața unică pentru toate mijloacele de transport în comun. Doar în acest mod vom reuși să asigurăm o redresare durabilă și de durată a sectorului și să garantăm pentru toți cetățenii Uniunii Europene accesul la servicii de transport accesibile, inteligente și sustenabile.”

Despre FlixBus

FlixMobility este un furnizor de servicii de mobitate care oferă noi alternative de călătorie convenabile, accesibile și ecologice prin intermediul brandurilor FlixBus și FlixTrain. Datorită unui model de afaceri unic și tehnologiei inovatoare, start-upul a reușit să operezecea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa și a lansat primul tren verde pe distanțe lungi în 2018 cât și proiecte pilot pentru autocare electrice în Germania și Franța. Din 2013, FlixMobility a revoluționat modul în care călătorimîn Europa și a creat mii de sluje în industria mobilității. În 2018, FlixMobility a lansat FlixBus USA pentru a aduce alternative de călătorie în Statele Unite ale Americii.

Din birouri sale din Europa și din Statele Unite ale Americii, echipele FlixBus se ocupă de planificarea rețelei, de relațiile cu clienții, de managementul calității, de marketing și de vânzări, precum și de dezvoltarea activității și a tehnologiei. Flota verde FlixBus este operată de parteneri regionali și întreprinderi mici și mijlocii, în timp ce FlixTrain operează în colaborare cu companii feroviare private. Prin intermediul acestor parteneriate, inovația, spiritul antreprenorial și un brand internațional puternic se alătură experienței și tradiției. Combinația unică de start-up tech, platformă de e-commerce și companie tradițională de transport au adus FlixMobility în poziția de lider care își propune să schimbe permanent industria de mobilitate din Europa.

Despre Transdev

Ca operator și integrator global de servicii de mobiltiate, Transdv oferă oamenilr libertatea de a călători oriunde și oricum doresc. Suntem mândri să oferim 11 milioane de călătorii zilnic datorită unor servicii de transport eficiente, ușor de folosit și ecologice pentru a conecta oameni și comunități. Abordarea noastră are la bază parteneriate pe termen lung cu afaceri și autorități publice și oferirea celor mai sigure și inovatoare servicii de mobilitate. Suntem o echipă de opameni în serviciilor oamenilor, iar serviciile de mobilitate sunt misiunea sunt ceea ce facem cel mai bine.

Transdev este deținut în comun de Caisse des Dépôts Group (66%) și de RETHMANN Group (34%). În 2019, cu 85.000 de angajați în 18 țări, grupul a generat venituri totale de EUR 7.4 miliarde. 

Despre Dott

Dott este un operator de micro-mobilitate European fondat de către Maxim Romain și de Henri Moissinac. Misiunea Dott este de elibera orașele și de a oferi opțiuni de transport ecologice pentru toată lumea. Dott are o float de peste 30.000 de scutere electrice în 15 din cele mai importante orașe din Belgia, Franța, Germania, Italia și Polonia. Operatorul va lansa  și biciclete electrice în curând.

Prin compensarea emisiilor de dioxid de carbon, compania a devenit neutră din punct de vedere climatic în ianuarie 2019. În 2020, Dott își propune să își reducă amprenta de carbon cu 56% comparativ cu anul precedent. Până în prezent, Dott a obținut finanțare în valoare de $56.6 miliane din partea EQT Ventures și Naspers cu particpare și de la alți investitori din Europa. Dott are peste 200 de angajați. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.