Starea de alertă COVID, prelungită până pe 10 septembrie (document)

Guvernul a prelungit, în 5 agust, cu încă 30 de zile starea de alertă COVID, din 11 august până pe 10 septembrie, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), care a emis în acest sens Hotărârea nr. 53.

Documentul adoptat de CNSU nu propune modificări față de prevederile aflate deja în vigoare. „Am aprobat prelungirea stării de alertă şi nu se modifică nimic în acest moment, lucrurile rămân aşa cum au fost prezentate ele până acum”, a declarat premierul Florin Cîţu, la finalul ședinței Executivului.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat, întrebat dacă în valul patru al pandemiei ar putea exista o nouă carantină în România, că nu vede o revenire la măsuri radicale. „Nu, pentru că avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală. Deci nu văd o revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri. Cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd justificare pentru ele”, a precizat Arafat.
 
Competițiile sportive se pot susține pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, doar cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
 
De asemenea, printre evenimentele permise sunt organizarea de nunți și botezuri, în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, săli/corturi de evenimente, cu participarea a cel mult 300 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
 
Hotărârea 53 a CNSU, aici:
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.