Stația de metrou „Tudor Arghezi”, finalizată și intră în probe

Lucrările de construire a stației de metrou „Tudor Arghezi”, de pe Magistrala 2 din București, s-au finalizat, în 13 decembrie, și va fi deschisă publicului după finalizarea testelor necesare.
 
Amplasată pe Șoseaua Berceni, în apropierea Șoselei de Centură a Capitalei, stația Tudor Arghezi va oferi o serie de facilități moderne călătorilor: 5 zone de acces pietonal, 7 scări rulante, 7 lifturi care vor ușura accesul persoanelor cu dizabilități, covor tactil de direcționare pentru persoanele cu deficiențe de vedere, sistem de supraveghere video.
 
Construcția a fost realizată în baza unui protocol încheiat, în anul 2019, de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii cu Metrorex și Primăria sectorului 4 a Capitalei.
 
„Parteneriatele dintre MTI și autoritățile locale aduc beneficii comunităților”, a declarat ministrul Transporturilir, Sorin Grindeanu, prezent la noua stație, alături de primarul Daniel Băluță și de directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş.
 
Mariana Miclăuş, director general al Metrorex: „Vom intra în faza de recepţie a lucrărilor şi, de asemenea, concomitent cu faza de recepţie se va desfăşura şi perioada de probe şi teste. Noi nu facem rabat de la siguranţa şi calitatea lucrărilor. Siguranţa călătorilor este criteriul principal pentru noi, de aceea, în perioada următoare, împreună cu Autoritatea Feroviară Română, avem un program de testări şi în funcţie de rezultatele pe care le vom evalua, de atingere a parametrilor tehnici necesari, se va trece la utilizarea metroului şi de către călători. (…) Testele pot dura o lună sau cel puţin două luni, în funcţie de rezultatele pe care le vom obţine de atingere a parametrilor tehnici proiectaţi, adică în trimestrul doi 2023, în martie, aprilie. Finanţarea acestui proiect s-a realizat cu sprijinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin direcţiile de specialitate, Ghidul solicitantului în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare fiind modificat astfel încât proiectele derulate de Metrorex, în parteneriat cu administraţii publice locale, sunt eligibile pentru a fi finanţate din fonduri europene nerambursabile”.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.