Staţie de autobuz inteligentă, la Sibiu

Primăria Sibiu a pus în funcţiune prima staţie de autobuz inteligentă din municipiu, în zona centrală, lângă Piaţa Teatrului Naţional „Radu Stanca”, unde călătorii pot afla informaţii în format digital, informează, pe 2 februarie.

Structura din sticlă şi metal de 10 metri lungime are iluminat propriu şi este conectată la internet, pentru a asigura informarea călătorilor în format digital. Pe ecranul tactil încorporat în staţie, călătorii vor găsi informaţii despre liniile de autobuz, conexiunile între trasee, orele de sosire în staţie a autobuzelor, obiective de interes turistic etc.

Pe pagina de start sunt afișate informații despre:

  • Orele la care vor sosi următoarele autobuze în stație, conform programului de circulație.
  • Ora și temperatura exterioară.
  • Pe banda galbenă din mijlocul ecranului sunt afișate informații de larg interes public, emise de Primăria Sibiu.

Paginile secundare:

– Căutarea unei destinații: după introducerea unei destinații în Sibiu, programul va afișa rutele de autobuz care pot fi utilizate pentru a ajunge acolo, orarul acestor linii și stațiile de pe rută.

– Informații despre liniile de autobuz care trec prin această stație, cu orele de sosire în stație, cu stațiile de pe traseu, iar pentru fiecare stație se afișează și alte autobuze care trec prin aceasta pentru configurarea legăturilor

– Puncte de interes pentru turiști: prin intermediul unei hărți interactive, turiștii vor putea afla ce obiective turistice sunt în zonă. Pe aceasta sunt figurate muzee, locurile pentru petrecerea timpului liber, precum și instituțiile publice. Această secțiune va fi îmbogățită și actualizată în următoarea perioadă.

„Pentru că ne dorim ca sibienii să folosească această staţie cât mai mult timp în bune condiţii, staţia este protejată cu un sistem de camere video care supraveghează zona, scopul acestora fiind acela de a descuraja eventualele acte de distrugere”, se mai arată în comunicatul Primăriei Sibiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.