Staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti, la inaugurare

metrou-CAF-BM3-nr.17-2-e1458943468973Staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu – Lac Străuleşti, Magistrala 4, în zona de nord-vest a Capitalei, vor fi deschise publicului vineri, 31 martie.

Evenimentul de inaugurare va avea loc la staţia de metrou Laminorului, aflată la intersecţia străzilor Laminorului şi Bucureştii Noi, informează Ministerul Transporturilor și Metrorex.

Vor fi prezenți reprezentanți din conducerea autorităților administrației publice, ai constructorilor și ai Metrorex, precum și, și Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Călătorii vor putea folosi acest nou tronson după terminarea evenimentului, care se va desfăşura timp de două ore, între 12.00 și 14.00, timp în care vor fi prezentate informaţii privind realizarea şi beneficiile deschiderii celor două staţii noi.

Prin punerea în funcţiune a celor două staţii din cadrul Magistralei 4 de metrou, se realizează unul din obiectivele asumate prin Programul de Guvernare 2017 – 2020.

Secțiunea de metrou Laminorului – Străulești are în total o lungime 2,1 kilometri. Proiectul, în valoare de circa 252 de milioane de euro, fără TVA, de investiții are două componente:

  • Extinderea rețelei cu cele două stații Laminorului și Străulești – stațiile și tunelurile -, finanțate din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Sectorial Transport 2007 — 2013. Din cauză că nu a fost finalizat la timp, proiectul a fost fazat și este finanțat acum din Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). Valoarea fără TVA a acestei componente este de 140 de milioane de euro. Lucrările de construire – structură, arhitectură, finisaje – au fost finalizate încă din decembrie. Din ianuarie a început instalarea sistemelor de TVCI (televiziune cu circuit închis, radio-comunicații, efracție), a celui de de siguranță și automatizare a traficului.
  • Realizarea unui Depou Intermodal și a Parcării Străulești, cu finanțare de la bugetul de stat. Depoul va fi gata la finele semestrului I din 2017, iar parcarea (în sistempark &ride multimodal) – în trimestrul I 2018. Va fi o lucrare amplă, cu 650 de locuri de parcare pe mai multe niveluri.

Legătura dintre stațiile noi se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulație.

Lucrările pentru extinderea Magistralei 4 au început în anul 2013 și au costat 1.115 milioane lei, proiectul beneficiind de finanțare din fonduri POS-T și POIM.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.