Statutul CNIR, în dezbatere publică

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Statutului Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR).

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii

Amintim că, prin OUG nr. 55/2016, a fost reorganizată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi înfiinţată CNIR, ca persoană juridică română, cu capital social iniţial integral de stat deţinut prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, având forma juridică de societate pe acţiuni.

CNIR este dezvoltatorul de infrastructură de transport rutier de interes public, de natura autostrăzilor, drumurilor expres, drumurilor naţionale, variantelor ocolitoare, precum şi a altor elemente de infrastructură rutieră definite conform legii, care fac parte din strategiile naţionale sau din documentele strategice aprobate în acest sens, şi are drepturile, obligaţiile şi răspunderile ce îi revin în această calitate, potrivit reglementărilor interne şi actelor juridice internaţionale la care România este parte.

Potrivit art. 62 din OUG 55/2016, cu modificările și completările ulterioare, prin Hotărâre a Guvernului se aprobă Statutul CNIR.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat:  „După ce Legea nr. 50/2021 a intrat în vigoare am început să scriem cadrul normativ care este necesar pentru funcționarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere – S.A. Sunt etape care trebuie parcurse, iar în această fază toți cei interesați pot veni cu propuneri sau observații. De astăzi avem în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Statutului Companiei Naționale de Investiții Rutiere – S.A și așteptăm contribuția fiecăruia dintre dumneavoastră, ce poate fi transmisă prin una dintre modalitățile precizate în anunțul publicat pe site-ul MTI”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.