STB: Doar 6 angajați din totalul de 11.000 au fost depistați pozitiv cu COVID-19

Începând cu data de 11 martie și până în prezent, doar șase angajați din totalul de 11.000 ai ai Societății de Transport București (STB) au fost depistați pozitiv la testul pentru virusul Sars Cov 2 (noul coronavirus), iar dintre aceștia unul este deja vindecat și se află în izolare.

STB precizează că, în fiecare dintre cele 6 cazuri, contaminarea a fost generată de contactul cu persoane infectate din afara spațiilor aferente locului de muncă, toți angajații fiind spitalizați, iar colegii cu care au intrat în contact au fost imediat izolați.

Iată și celelalte precizări, în comunicatul transmis duminică redacției:

„Astfel, în total, 80 de salariați au fost în izolare, în diverse perioade de timp, în prezent fiind în izolare doar șapte angajați, iar starea lor este stabilă.

Primul caz din STB a fost confirmat pozitiv data de 6 aprilie, fiind un angajat al Uzinei de Reparații. El a prezentat simptome după câteva zile de la revenirea din concediul petrecut într-o țară străină.

Alte două cazuri sunt doi șoferi, tată și fiu, de la autobaza Ferentari. Tatăl este primul care a manifestat simptome după revenirea din zile libere, la 13.04.2020, fiul său fiind confirmat pozitiv cu Sars Cov 2 la data de 20.04.2020.

Al patrulea caz este un șofer de autobuz de la Autobaza Giurgiului, confirmat la 16.04.2020, când se afla în zile libere, iar al cincilea caz este o femeie, operator de date de la Depoul Militari confirmată pozitiv la 20 aprilie, împreună cu soțul său. Cel de-al șaselea caz este un electrician de la Depoul Alexandria, care a fost infectat în familie.

STB este printre primele societăți comerciale care a luat măsuri ferme pentru reducerea riscului de contaminare atât în rândul călătorilor, cât și al salariaților, prin dezinfectarea vehiculelor cu substanțe care distrug virusurile, dar și a spațiilor de lucru și a stațiilor și mobilierului aferent pe care le are în administrare.

Au fost achiziționate în regim de urgență atomizoare și materiale necesare pentru efectuarea dezinfecției în clădiri și mijloacele de transport în comun si materiale/ echipamente de protecție individuală pentru toți salariații.

Permanent sunt aduse la cunoștința tuturor direcțiilor din STB SA, reglementările stabilite și ordonanțele militare emise, iar la nivelul STB SA răspândirea noului coronavirus este prevenită prin supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea, tratamentul cazurilor și urmărirea contactelor.

De la începutul lunii martie, STB prin Compartimentul Situații de Urgență, a luat primele măsuri de prevenire și informare permanentă a salariaților și a călătorilor, prin mijloacele de informare video și audio existente în mijloacele de transport în comun.

STB dă asigurări că salariații săi fac permanent eforturi pentru transportul călătorilor în condiții de siguranță”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.