STILL la LogiMAT 2017

STILL 2În cei 15 ani de existență, târgul internațional pentru distribuție și fluxul de materiale și informații LogiMAT a fost organizat în Stuttgart sub motto-ul „Dând formă schimbării. Digital – Conectat – Inovator”.

Fidel acestui motto, standul STILL la acest târg, B41 în hala 8, oferă vizitatorilor o incursiune în lumea soluțiilor inteligente de logistică internă, respectiv o demonstrație pe viu a sistemelor automate din generațiile viitoare.

Cel mai nou membru al familiei iGo – o soluție de convoi industrial automat, se va afla sub lumina reflectoarelor. STILL utilizează acest exemplu pentru a demonstra practic modul în care, în viitor, convoaiele pot fi utilizate pentru a implementa sisteme inteligente de alimentare a unui proces de producție. O altă vedetă a târgului, membru al familiei iGO, este iGo neo CX 20. Acest vehicul nu doar demonstrează faptul că specialistul în soluții pentru intralogistică este cu un pas în față în ceea ce priveşte independența, ci, în același timp, prezintă direcția în care vor evolua lucrurile.

Intralogistică 4.0. Made by STILL

STILL a prezentat pentru prima dată sistemul de convoi industrial tip LiftRunner, cu o varietate de vehicule trăgătoare, rame și tipuri de cărucioare la târgul internațional CeMAT 2016. În cadrul aceluiași târg a fost expus și un proces de încărcare și descărcare automată, realizat cu ajutorul unor rame model C, care utilizau două perechi de lame telescopice dublu acționate, cu o capacitate de transport de până la 1.000 kg. Pentru a demonstra competența în domeniul logisticii Lean, compania a făcut un pas decisiv înainte cu un convoi industrial complet automatizat.

STILL 1Soluția de automatizare prezentată la târgul internațional LogiMAT prezintă toate stațiile definite în fluxul de materiale în formă complet automată – de la încărcarea convoiului, în punctul de plecare, la călătoria acestuia pe la stațiile individuale de pe linia de producție, până la stația finală de descărcare.

Aceasta este compusă dintr-o transpaletă automată cu operare la mare înălțime STILL EXV pentru încărcarea și descărcarea stațiilor, un trăgător automatizat care conduce convoiul, rame model „E” automatizate standard și stații de transfer. Acestea reprezintă nucleul soluției de convoi industrial oferită de STILL. Rama model E conține tehnologia benzilor transportoare prin cele două șine cu role acționate electric în locul unui cărucior.

Căruciorul automat model „E” este tractat până în fața stației de transfer pentru a fi descărcat sau pentru a primi sarcina. Prin coborâre și poziționare, doi senzori asigură contactul dintre căruciorul model „E” și stația de transfer. Acționarea elementelor tip bandă transportoare inițializează procesul de încărcare și descărcare. Un alt senzor oprește acționarea elementelor transportoare, asigurând în același timp finalizarea operației de încărcare sau de descărcare.

Rama model „E” automatizată și stația de transfer pot fi utilizate, de asemenea, și în combinație cu un vehicul trăgător operat manual, în special pentru încărcarea sau descărcarea sarcinilor mari la stațiile individuale din linia de producție. În acest caz, o soluție tip convoi industrial clasic nu ar fi fost potrivită în trecut, datorită faptului că în cazul utilizării unui convoi industrial operat manual, sarcina de încărcare este restricționată la aproximativ 500 kg pe fiecare ramă, iar această restricție se datorează faptului că sarcina este împinsă manual pe și de pe cărucior.

STILL oferă noi opțiuni clienților săi prin intermediul cărucioarelor automate model „E” și a stațiilor de transfer. Acum, cu ajutorul unui convoi industrial, la postul de producție pot fi transportate materiale în greutate totală de până la 1,5 tone pentru fiecare cărucior.

Ideală pentru sarcini mari

Soluția unui convoi industrial complet automatizat, prezentată de STILL la târgul internațional LogiMAT, reprezintă o opțiune pentru companiile care au nevoie să mute în principal sarcini mari, sau care doresc să micșoreze efortul depus de angajați.

În acest caz, convoiul industrial cu rame modelSTILL 3 „E” își începe turul prin deplasarea în mod automat la stațiile de încărcare de mare capacitate și poziționarea precisă a ramelor model E în fața stațiilor de transfer pe care sunt plasați paleți încărcați.

Acești paleți au fost luați de pe raft și plasați în stațiile de transfer prin intermediul unei transpalete automate cu operare la mare înălțime STILL EXV. În acest moment începe încărcarea paleților pe ramele model „E”.

Atunci când toate ramele model „E” din componența convoiului au fost încărcate, acesta își începe turul de distribuție – adică distribuirea materialelor pe linia de producție. Odată ajuns la prima stație, paletul cu materiale este descărcat în mod automat prin intermediul unei stații de transfer. În momentul ajungerii la stația următoare, rama model E, care în acest moment este goală, preia în același mod un palet gol.

În momentul în care convoiul a parcurs traseul pe la toate stațiile de pe linia de producție și a distribuit paleții cu materiale, respectiv a preluat paleții goi, acesta aduce paleții goi la stația de încărcare, descarcă acești paleți și preia paleții încărcați pregătiți pentru următorul tur.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.