Strada ce va uni Guvernul de Parlament

Dupa mai bine de patru ani de la intocmirea proiectului – si tot atatia de amanari -, Primaria Municipiului Bucuresti demareaza lucrarile de construire a diametralei „Buzesti-Berzei-Uranus“, ce va uni Piata Victoriei cu Palatul Parlamentului.

 

Lucrarile incep sambata, 6 martie, cu operatiunile de largire si de modernizare a Strazii Berzei, pe portiunea cuprinsa intre Calea Plevnei si Str. Grigore Cobalcescu. Din acest motiv, circulatia rutiera va fi inchisa pe Str. Berzei, intre Calea Plevnei si str. Grigore Cobalcescu, pana in data de 15 noiembrie. Ca rute ocolitoare pot fi folosite Str. Stirbei Voda-Calea Plevnei si Str. Sfantul Constantin-Str. Grigore Cobalcescu.

Liniile de transport public din zona Berzei vor functiona pe trasee modificate, astfel:

– Tramvaiul 20 va functiona pe traseul de baza intre „Laromet“ si intersectia Str. Buzesti/Bd. A.I.Cuza, apoi prin Bd. A.I. Cuza, Bd. I. Gh. Duca, Gara de Nord, cu intoarcere prin Cal. Grivitei, Str. Buzesti apoi traseul de ducere.

– Autobuzele-naveta 635 vor circula pe traseul actual intre „Ghencea“ si Gara de Nord, apoi pe un traseu modificat prin Piata Garii de Nord, Calea Grivitei, Str. Polizu, Str. Buzesti, Str. Berzei, Str. Stirbei Voda, Calea Plevnei, cu intoarcere prin Str. Sfantul Constantin, Str. Ionel Perlea, Str. Cobalcescu, Str. Berzei, Str. Buzesti, apoi traseul de ducere.

Diametrala „Buzesti-Berzei-Uranus“ va contribui la reducerea traficului pe axa centrala Nord-Sud (Magheru-Balcescu-Bratianu-Cantemir), constituind o alternativa a acestui traseu. Practic, va fi construit un nou bulevard, ce se va numi Uranus, in lungime de cateva sute de metri si cu latimea de 26-32 metri, ce va traversa curtea Palatului Parlamentului si va uni strazile Buzesti, Berzei, B.P. Hasdeu si Vasile Parvan cu str. Uranus si Calea Rahovei.

In master-planul de transport stabilit de specialistii municipalitatii pentru anul acesta sunt incluse alte doua strapungeri, Splaiul Unirii-Autostrada Bucuresti-Constanta si Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu. Acestea vor descongestiona traficul rutier din zona de sud a Capitalei pana la iesirea spre Constanta.

Magda SEVERIN 

magda.severin@ziuacargo.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.