Stroe în inspecție la Lugoj-Deva

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, a mers în inspecție pe șantierul autostrăzii Lugoj-Deva, unde le-a cerut constructorilor “să intensificăm puternic ritmul de lucru”, afirmând că “e nevoie de autostrăzi și le vom face”.

Trenul cu care ministrul a călătorit de la București la Deva a întârziat 50 de minute, motiv pentru care Stroe l-a demis pe directorul general interimar al CFR Infrastructură, Marius Chiper.

“Prima vizită a Ministrului Transporturilor, Felix Stroe, a avut loc pe șantierul autostrăzii Lugoj-Deva. Felix Stroe le-a cerut imperativ constructorilor să respecte termenele și calitatea lucrărilor”, precizează un comunicat al MT.

“Am vrut să am o discuție cu toți constructorii de pe toate Loturile Autostrăzii pentru a vă spune tuturor că vă înțeleg provocările pe care le-ați întâmpinat in teren, dar eu voi avea toleranță “0” la întârzieri și la lucrări de proastă calitate”, a declarat Ministrul Transporturilor, în comunicat.

“Felix Stroe le-a atras atenția antreprenorilor să nu aștepte sa fie rugați pentru a face lucrările pentru care sunt plătiți. Antreprenorii trebuie să prezinte zilnic graficul de lucrări, iar reprezentanții CNAIR, care se ocupă de aceste proiecte, au primit sarcina să verifice respectarea graficelor asumate. Ministrul Transporturilor i-a cerut directorului CNAIR, Stefan Ioniță, să meargă cât mai des pe șantiere și să monitorizeze evoluția lucrărilor importante”, se mai arată în comunicat.

150 km de autostradă în 2018

Felix Stroe a mai declarat că anul viitor vor fi dați în folosință cel puțin 150 de kilometri de autostradă, după ce majoritatea problemelor care țin de birocrație s-au rezolvat.

“Păcat că în acest an am pierdut timpul, pentru că majoritatea problemelor birocratice s-au rezolvat, nu am folosit timpul eficient, dar în ceea ce priveşte anul 2018 va fi un an de boom. Vă spun în mod realist, nu optimist, nici nu ne gândim în anul 2018 să nu dăm în folosinţă 150 de kilometri de autostradă, cel puţin. Acesta este scopul principal al Ministerului de Transporturi pentru anul 2018”, a arătat ministrul.

În acest scop, la Ministerul Transporturilor s-a schimbat programul de muncă, astfel că se lucrează şi sâmbăta şi duminica, a precizat Stroe.

„Vom fi pe toate autostrăzile în lucru. Am spus că vom da în folosinţă cel puţin 150 de kilometri de autostradă, dar pentru asta voi acţiona zi şi noapte pentru acest deziderat. La Ministerul de Transporturi s-a schimbat programul de muncă, de câteva zile. Începe la ora 07.30 şi se termină noaptea târziu, se foloseşte şi sâmbăta şi duminica, dar nu în birou, oamenii vor merge pe autostrăzi, căi ferate, la metrou. Acolo ne veţi întâlni”, a asigurat ministrul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor „a revenit la organizarea tradiţională”

Felix Stroe a declarat că Ministerul Transporturilor „a revenit la organizarea tradiţională”, pe domenii mari de activitate.

„La această primă vizită de lucru sunt lângă mine secretarul de stat Mircea Biban, cel care de ieri (n.r. luni) răspunde de domeniul rutier al activităţii Ministerulul de Transporturi, şi de directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă. Ministerul Transporturilor a revenit la organizarea tradiţională, pe domenii mari de activitate, şi secretarii de stat au primit atribuţii clare, ferme pe domenii de activitate: naval, aerian, feroviar, rutier. Domnul Biban va fi prezent direct sau prin subordonaţii lui în toate şantierele şi va răspunde de progresul fizic al acestor lucrări. E o implicare a tuturor factorilor de decizie, de sus până jos, astfel încât să putem să intensificăm puternic ritmul de lucru şi să facem autostrăzi în România”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Felix Stroe a precizat că va merge în vizite de lucru pe autostrăzile din România cel puţin o dată pe lună, dar şi că estimează că, în anul 2018, vor fi daţi în folosinţă cel puţin 150 de kilometri de autostradă.

 „Exigenţa nu a fost mereu maximă. Nivelul de toleranţă va fi zero, pentru că aceste lucrări nu au suferit din cauza lipsei de finanţare. Au fost bani din fonduri UE, toate plăţile s-au făcut la timp. Urmărirea, monitorizarea, îndrumarea a fost defectuoasă. Din acest moment, domnul director general al CNAIR, împreună cu secretarul de stat Biban vor face analize săptămânale pe fiecare lot de autostradă. În ceea ce mă priveşte, cel puţin o dată pe lună o să ne întâlnim pe autostrăzile patriei. Nu sunt nici pesimist, nici optimist, sunt realist şi realitatea este că fiind banii, ne lipseşte organizarea. De aceea, trebuie să umblăm la organizare. Deci, la anul, păcat că în acest an am pierdut timpul, pentru că majoritatea problemelor birocratice s-au rezolvat, nu am folosit timpul eficient, dar în ceea ce priveşte anul 2018 va fi un an de boom. Vă spun în mod realist, nu optimist, nici nu ne gândim în anul 2018 să nu dăm în folosinţă 150 de kilometri de autostradă, cel puţin. Acesta este scopul principal al Ministerului de Transporturi pentru anul 2018, a declarat ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.