Stroe reduce posturile la MT

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, a anunțat în 7 noiembrie, la Comisia parlamentară pentru Transporturi şi Infrastructură, că va reduce de la 438 la 300 posturile din minister, “pentru că se taie frunza la câini”, dar cei 138 de angajați nu vor fi concediați, ci relocați.

„În ceea ce priveşte restructurarea, da, se va face, se va face ferm, pentru că trebuie, nu de dragul de a o face, inclusiv în structura centrală a Ministerului Transporturilor. Am analizat cu secretarul general situaţia şi din 438 de posturi vom rămâne cu 300, foarte rapid, pentru că se taie frunză la câini în multe birouri din Ministerul Transporturilor”.

În ceea ce priveşte compania Tarom, ministrul a declarat că „trebuie să umblăm la structura de personal. Nu ştim dacă vom vorbi şi de numărul de personal. Trebuie să procedăm de urgenţă la o restructurare a companiei”.

el mai mare salariul în MT este de 5.300 de lei net – al secretarilor de stat. Un consilier al ministrului câştigă 2.300 de lei, iar un şofer şi o femeie de serviciu au 1.400 de lei.

Felix Stroe a explicat, la finalul şedinţei din comisia pentru transporturi, că angajaţii din cadrul structurii centrale vor fi relocaţi în alte instituţii aflate în subordinea ministerului.

„Funcţionarii din cadrul Ministerului Transporturilor vor putea să fie relocaţi în sectoarele unde este nevoie, la instituţiile subordonate, la instituţiile de control, la companiile naţionale. Nu le reproşez nimic. Este vorba să avem un aparat care să fie competent, numeric să fie de ajuns şi să fie bine plătiţi”, a explicat ministrul Stroe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.