Studiu de fundamentare pentru Autostrada Comarnic-Brașov

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri studiul de fundamentare privind construirea şi operarea, în parteneriat public-privat (PPP), a segmentului de autostradă Ploieşti – Comarnic – Braşov.

“Astăzi aprobăm studiul de fundamentare privind construcţia şi operarea segmentului de autostradă Ploieşti – Comarnic – Braşov, precum şi operarea autostrăzii Bucureşti – Ploieşti. Studiul de fundamentare a fost întocmit în conformitate cu prevederile OUG 39 din 2018 privind parteneriatul public-privat. (…) Studiul de fundamentare pentru acest proiect strategic de investiţii, decis să se realizeze în parteneriat public-privat, l-am discutat într-o primă lectură într-o şedinţă de Guvern anterioară”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

În luna septembrie vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii, astfel încât, până la sfârşitul acestui an, să fie semnat acest contract.

“Autostrada realizează legătura Capitalei cu municipiul Braşov, traversând axa turistică Sinaia – Buşteni – Azuga – Predeal. Durata de proiectare şi execuţie este stabilită la maximum patru ani, cu începere din anul 2019. Totodată, sunt prevăzute şi bonificaţii din partea statului dacă lucrările de execuţie se efectuează în avans, se finalizează în avans, dar şi penalităţi pentru o eventuală întârziere”, a spus Dăncilă.

Totodată, prim-ministrul a precizat că durata de operare de către investitorul privat este de 20 de ani.

“Costurile totale estimate aferente realizării acestei investiţii se ridică la aproximativ 1,36 miliarde euro”, a arătat Dăncilă.

Conform premierului, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză are în lucru şi alte studii de fundamentare pentru proiectele în parteneriat public-privat şi, pe măsură ce vor fi finalizate, vor fi aprobate în Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.