Studiu de prefezabilitate pentru Magistrala 7 Bragadiru – Voluntari


 

Metrorex SA a lansat procedura de elaborare a studiului de prefezabilitate pentru construirea noii linii de metrou, Magistrala 7 Bragadiru – Voluntari, investitie ce va fi executata in parteneriat public privat.

 

In 23 august, Metrorex a semnat cu Asocierea PricewaterhouseCoopers Management Consultants S.R.L. – Pricewaterhouse Coopers Audit S.R.L., S.C. Metroul S.A. – Salans Moore si Asociatii SCA contractul pentru achizitionarea serviciilor de proiectare, asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea si derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public – privat. Consultantul trebuie sa stabileasca solutia optima atat din punct de vedere tehnico-economic, cat si cu asigurarea incadrarii in timpul si in bugetul previzionat.

Valoarea contractului de proiectare, asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica este de 36.25 milioane lei, fara TVA, cu o durata de 36 de luni si finantare din cheltuieli de capital.

Potrivit directorului general al Metrorex, Gheorghe Udriste, demararea actiunilor in cadrul proiectului noii linii de metrou a fost realizata pentru ca in master planul de transport realizat de Agentia Internationala de Cooperare din Japonia (JICA) in anul 2000 este recomandata realizarea unui nou coridor de transport public pe traseul Alexandriei – Rahova – Piata Unirii – Mosilor – Colentina-Voluntari. De asemenea, noua linie se impune si din necesitatea de preluare in conditii de capacitate si viteza superioare a traficului actual si a celui previzionat, pe directia Sud Vest – Nord Est a Municipiului Bucuresti.

Linia de metrou va asigura legatura, pe directia Sud Vest -Nord Est a zonei centrale cu cartierele Alexandriei-Rahova si Obor-Colentina. Magistrala 7 va avea 25 km, 30 de statii, un depou si o parcare. Durata de realizare a lucrarilor si punerea in functiune cu calatori a noii linii de metrou este estimata la 7-8 ani.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.