Studiu privind comportamentul copiilor în trafic

„Copiii și drumul”, primul studiu privind comportamentul copiilor în trafic, a fost lansat, în 9 iunie, de Industrie Mică Prahova şi blogul Drumul în siguranţă.

Studiul abordează cele mai importante aspecte ale modului în care cei mici înţeleg traficul şi percepţia acestora privind realitatea înconjurătoare. Astfel, adulţii trebuie să ştie că atât copiii cât şi adolescenţii au o viziune diferită asupra vehiculelor în mişcare. Copiii nu sunt adulţi în miniatură, iar principala responsabilitate privind siguranţa lor în trafic o poartă părinţii.

„Sondajele şi evaluările recente plasează ţara noastră pe un nedorit loc întâi la nivel european în ceea ce priveşte decesele în accidente rutiere. Copiii sunt printre cei mai vulnerabili utilizatori ai drumului şi necesită o atenţie sporită din partea adulţilor. Pentru a putea preveni situaţiile dificile din trafic care îi implică pe cei mici este necesar să înţelegem comportamentul acestora şi modul în care acţionează sau reacţionează pe şosea”, a declarat Ioan Matreș, directorul general al Industrie Mică Prahova.

Pe lângă abordarea comportamentului celor mici, studiul propune modalităţi de protecţie a acestora în călătoriile cu automobilul, dar şi sugestii de reducere a evenimentelor rutiere prin îmbunătăţirea infrastructurii. Una dintre concluziile studiului este că, din păcate, mediul rutier este construit fără a lua în calcul această categorie vulnerabilă, ceea ce îi expune pe cei mici la un risc mai mare decât este necesar. 

Industrie Mică Prahova, societate ce activează în domeniul marcajelor şi indicatoarelor rutiere din România, aniversează 30 de ani de activitate anul acesta. Societatea şi-a confirmat preocuparea constantă pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România prin semnarea în anul 2013 a Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi crearea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă.           

Blogul Drumul în siguranţă a fost creat ca parte a angajamentului asumat de Industrie Mică Prahova la semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere. În anii trecuţi de la lansare, blogul a creat şi distribuit o gamă largă de articole pe tematica siguranţei rutiere, acoperind o varietate de subiecte precum marcajele rutiere, indicatoarele rutiere, viteza, pietonii, alcoolul, neatenţia la volan etc. În acelaşi timp, Drumul în siguranţă a fost un promotor activ al principiilor Cartei Europene a Siguranţei Rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.