Studiu UNTRR: Impactul impozitării diurnei

UNTRR a luat inițiativa realizării, împreună cu KPMG, a unui studiu privind impactul impozitării diurnei asupra industriei de transport rutier. Chestionarul poate fi completat, pana pe 31 august, accesând linkul din finalul acestei știri.

Iată comunicatul integral al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România:

„Controalele recente desfășurate de ANAF la firmele de transport rutier care au avut ca finalitate impozitarea retroactivă a diurnei, precum și modul de transpunere în legislația românească a directivei detașării începând cu luna februarie 2022, reprezintă unele dintre cele mai importante provocări din prezent ale industriei de transport rutier din România.

În ultimele luni, UNTRR a fost în contact cu autoritățile și a adus argumente valide de ce transportul rutier, cel mai mare contributor la exportul de servicii al României și unul dintre cei mai mari angajatori din economie, merită protejat și dezvoltat de către instituțiile statului.

Este esențial ca solicitările noastre către autoritățile române să fie susținute de informații actualizate și să continuăm să oferim dovezi vitale pentru clarificarea diurnei în contextul aplicării directivei detașării din februarie 2022, care să mențină competitivitatea transporturilor rutiere românești pe piața UE.

Pentru a susține aceste eforturi, UNTRR a apelat la KPMG pentru realizarea unui studiu privind impactul impozitării diurnei asupra industriei de transport rutier, pe care avem rugămintea să-l completați accesând următorul link:

http://s.alchemer.com/s3/ce8cf0735c83

Data limită pentru transmiterea răspunsurilor dumneavoastră este 31.08.2021.

În cazul în care se ivesc probleme la accesarea link-ului, vă rugăm să îl contactați pe George Jidovu (IT), la tel.: 0720.999.222.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.