Supravegherea perimetrală cu informaţii audio

axis, camera, supraveghere, Q1615Supravegherea perimetrală presupune, în accepţiunea globală, doar folosirea şi analizea unui flux video generat de camerele de supraveghere, însă un rol semnificativ în detectarea unui pericol îl poate avea şi sunetul.

Multe incidente sunt precedate sau iniţiate de generarea a diferite sunete.

Prin integrarea unei funcţionalităţi de detectare, analiză şi interpretare a sunetelor în sistemele de securitate se obţine o mai bună conştientizare a situaţiilor. Multe dintre camerele Axis integrează sau suportă ataşarea unui microfon extern sensibil ce permite înregistrarea de sunete ce pot fi analizate în mod automat de către software-urile de analiză.

Comunicare audio bidirecţională

Una dintre camerele Axis cu microfon ce permite o monitorizare audio-video optimă este AXIS Q1615-E Mk II. Disponibilă deja pe piaţa locală, camera permite realizarea unei comunicării bidirecţionale, oferind posibilitatea integratorilor de a o folosi chiar şi în aplicaţii de control acces. Atunci când un astfel de model este instalat de exemplu la intrarea într-o incintă, utilizatorii pot a comunica direct cu agenţii de securitate responsabili cu controlul accesului.

La nivel tehnologic, modelul AXIS Q1615-E Mk II  a reprezentat o premieră mondială în momentul lansării, fiind prima cameră de supraveghere ce integra lentile tip i-CS. Noua tehnologie optică i-CS se bazează pe un protocol deschis ce permite lentilelor să transmită informaţiile optice direct către camerele Axis. Mai mult, persoana ce instalează un astfel de echipament poate să ajusteze de la distanţă lungimea focală şi focusul camerei.

Exemplu de analiză software

Advanced Audio Analystics este o soluţie dezvoltată de Sound Intelligence ce este integrată de camerele Axis cu microfon prin intermediul platformei AXIS Camera Application Platform (ACAP).

Această implementare nu necesită un server central şi presupune activarea transmisie de flux video doar atunci când este detectat un şablon predefinit de zgomot de fundal. Această funcţionalitate are atât rolul de a creşte nivelul de securitate al unei locaţii cât şi de a reduce necesarul de lăţime de bandă.

axis, camera, supraveghere, Q1615

Montare şi reglementare

Camerele de supraveghere sunt în mod clasic montate în apropierea colţurilor pereţilor. Un asfel de plasament nu este unul ideal pentru înregistrările audio. Suprafeţele dure ale tavanului şi ale pereţilor generează reverberaţii şi distorsiuni ce pot afecta calitatea audio a înregistrărilor. Montarea unei camere cu microfon trebuie realizată pe cât posibil pe suprafeţe plane. Dacă reglementările în vigoare nu permit realizarea unei supravegheri audio/video, microfonul încorporat al oricărei camere Axis poate fi dezactivat. Implicit, camerele de supraveghere Axis vin cu interfaţa audio dezactivată.  

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluţii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis are peste 2.600 de angajați în peste 50 de birouri din lume și cooperează cu peste 90.000 de parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.