Sute de șoferi au rămas fără permis în minivacanţa de Anul Nou

radar-pistol-politia-rutieraSute de șoferi au rămas fără permis iar peste 5.200 au fost amendați în minivacanţa de Anul Nou (perioada 30 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017), din cauza vitezei excesive sau a conducerii sub influența alcoolului.

Potrivit bilanțului Poliţiei Române, agenții de la Rutieră au ridicat 659 de permise auto, dintre care 104 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 264 pentru depășirea vitezeim legale, restul pentru alte abateri.

“Poliţiştii au acţionat pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, constatându-se o scădere a accidentelor rutiere grave, faţă de anii anteriori. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 5.238 de sancţiuni contravenţionale, 2.057 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 72 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune şi 11 pentru lipsa anvelopelor de iarnă”, informează IGPR.

Cu tot cu poliţiştii de la ordinea publică, în minivacanța de Revelion au fost aplicate 7.512 amenzi în valoare de 2.534.210 lei şi au fost confiscate sau indisponibilizate bunuri în valoare de 356.500 de lei.

“În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 1.578 de infracţiuni, 415 persoane fiind depistate în flagrant delict. De asemenea, au fost luate 29 de măsuri preventive faţă de persoanele cercetate. În această perioadă, poliţiştii au depistat 22 de persoane urmărite, dintre care 19 la nivel naţional şi 3 la nivel internaţional”, precizează Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.