Targ de Rusalii si concerte in parcul Plumbuita din Capitala

Recunoscut prin faptul ca nu rateaza nicio sarbatoare, primarul Neculai Ontanu le pregateste locuitorilor Sectorului 2 al Capitalei un targ inedit de produse traditionale si obiecte mestesugaresti in parcul Plumbuita din cartierul Colentina, cu ocazia Rusaliilor, in perioada 21- 24 mai.

Sarbatoarea de Rusalii, numita si Duminica Cincizecimii sau a Pogorarii Sfantului Duh, reprezinta coborarea Sfantului Duh peste Sfintii Apostoli, la zece zile dupa Inaltare sau la 50 de zile dupa Pasti. De sarbatoarea Rusaliilor au loc o multime de datini, de credinte si rituri religioase populare, legate de pomenirea generala a mortilor (Sambata mortilor sau Mosii de vara).

Bucurestenii sunt invitati sa viziteze cele 40 de standuri amplasate pe aleile parcului Plumbuita, in fiecare zi de dimineata pana la ora 22:00, de unde vor putea cumpara o gama variata de preparate de carmangerie, branzeturi, dulciuri, vinuri nobile precum si suveniruri lucrate manual de mesteri populari cu experienta.

Pentru intregirea atmosferei de sarbatoare, edilul a permis amenajarea gratarelor – devenite deja traditionale – unde se vor servi produse alimentare specifice, bauturi alcoolice si racoritoare, iar in fiecare seara, intre orele 18:00 – 21:00, vor avea loc spectacole artistice gratuite cu muzica folclorica, etno si pop-dance.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.