Olanda: 6 luni de grație pentru notificarea lucrătorilor detașați

Autoritățile din Olanda au informat IRU asupra acordării unei perioade de grație de 6 luni companiilor de transport în privința obligativității de a notifica detașarea lucrătorilor, care intră în vigoare de la 1 martie 2020, informează asociația austriacă de transport AISÖ.

Astfel, dacă se constată încălcări în primele 6 luni de la introducerea notificării de înregistrare, acestea nu vor ajunge în justiție.

AISÖ anunțase, în ianuarie, că, începând cu data de 1 martie, Țările de Jos vor introduce obligativitatea de raportare pentru angajatorii (furnizorii de servicii) și angajații independenți din țările din Spațiul Economic European (SEE) – adică toate statele membre ale UE, Norvegia, Liechtenstein și Islanda, precum și Elveția – care își trimit temporar angajații la muncă în Olanda.

Pentru înregistrarea obligatorie a lucrătorilor detașați, este disponibil un portal online, în care trebuie raportate activitățile lucrătorului din Țările de Jos începând cu 1 martie 2020. Portalul a fost activat, începând cu 1 februarie, la adresa: https://deutsch.postedworkers.nl/.

Detalii despre raportarea detașării:

  • Cerința de notificare se aplică șoferilor profesioniști angajați din domeniul transportului de mărfuri. Notificarea nu este obligatorie pentru transportul de pasageri.
  • Obligația de înregistrare se aplică activităților de cabotaj, precum și traficului internațional cu încărcare sau descărcare în Țările de Jos; nu trebuie raportată o călătorie de tranzit.
  • Un raport anual este suficient pentru companiile de transport rutier de marfă, – nu este necesar să se facă un raport pentru fiecare transport individual.
  • O persoană de contact trebuie să fie raportată autorităților olandeze.
  • Următoarele documente trebuie să fie păstrate la dispoziția angajatorului (sau a persoanei de contact): contractul de muncă, dovada salariului și a programului de lucru, formulare A1 și pachete de plată. Aceste documente trebuie să fie disponibile timp de cinci ani în timpul postării și nu numai.
  • Șoferul nu trebuie să dețină documente în acest sens.
  • Respectarea salariului minim prevăzut de lege sau a salariului negociat la nivel de ramură nu este necesară la înregistrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.