Tarom asigura, prin licitatie, transportul angajatilor Ministerului Transporturilor

Operatorul aerian national Tarom asigura transportul aerian intern si extern al angajatilor Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, contra sumei de 130.000 de lei, fiind castigatorul unei licitatii deschise organizate in acest scop, la care a fost unicul ofertant.

TAROM a mai castigat, pe 3 martie, si licitatia pentru transportul pe curse aeriene interne al membrilor Senatului, la un pret de 756.302 lei fara TVA, fiind si atunci singura companie care a depus oferta, iar contractul se va derula pe o perioada de zece luni.

Compania a inregistrat pierderi de circa 4,7 milioane de euro in timpul celor sase zile din aprilie, atunci cand compania a anulat majoritatea curselor din cauza norului de cenusa vulcanica. Totusi, ar putea ramane in acest an pe un buget stabil, bazat pe realizarea veniturilor programate la inceputul anului, insa fara profit net, in pofida problemelor create in industrie de criza, de pretul combustibililor si, mai nou, de norul de cenusa vulcanica.

In primele trei luni ale anului 2010, Tarom a transportat 414.662 pasageri, cu peste 26% mai mult decat in perioada similara din 2009. Totodata, numarul de pasageri inregistrat in T1 2010 a ajuns la 416.472 de pasageri, nivelul celui inregistrat in T1 2008.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.