TAROM asigura transportul intern al senatorilor, pentru 800.000 de lei

Transportul in tara al membrilor Senatului Romaniei va fi asigurat de TAROM, in baza unei licitatii la care compania a fost singura cu o oferta depusa, anunta Senatul.

In urma unei licitatii de asigurare a transportului pe curse aeriene interne al membrilor Senatului, in data de 3 martie a fost selectata oferta TAROM, singura depusa, la un pret de 756.302 lei fara TVA. Contractul se deruleaza pe o perioada de zece luni.

In primul trimestru al anului, TAROM a reusit o crestere cu 26% a numarului de pasageri, iar in luna martie a reusit sa depaseasca numarul celor transportati in martie 2008, atunci cand compania a inregistrat cel mai mare numar de pasageri din istorie, 1,97 milioane. In ciuda cresterii de 5% de atunci – cand a inregistrat venituri din exploatare in valoare de 404 milioane dolari, cu aproximativ 10% mai mult decat in anul 2007 -, compania Tarom a inregistrat pierderi de aproximativ 28 milioane dolari.

In acest an, compania ar putea ramane pe un buget stabil, bazat pe realizarea veniturilor programate la inceputul anului, insa fara profit net, in pofida problemelor create industrie de criza, pretul combustibililor si, mai nou, norul de cenusa vulcanica.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.