Tarom iese de la privatizarea integrala

 

Guvernul a renuntat la privatizarea integrala a Tarom si la vanzarea de pachete minoritare ale aeroporturilor din Bucuresti si Timsoara, astfel ca va ceda maxim 20% din actiunile Tarom prin listare la Bursa sau prin vanzarea pachetului unui investitor strategic, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI.

 

Initial, intelegerea intre parti prevedea privatizarea integrala a Tarom si cedarea a 20% din titlurile aeroporturilor “Henri Coanda” si “Aurel Vlaicu” din Bucuresti si “Traian Vuia” din Timsoara. Astfel, autoritatile romane vor selecta un consultant juridic si o banca de investitii pentru a administra oferta publica initiala. Totodata, Guvernul s-a angajat sa selecteze pana la finele lunii noiembrie management privat la Tarom.

Numarul pasagerilor transportati anul trecut de Tarom a crescut cu 24% fata de anul precedent, de la 1,77 milioane la 2,2 milioane de pasageri. In primavara anului trecut, Ministerul Transporturilor, actionarul majoritar al Tarom, a majorat cu 63,96 milioane lei capitalul social al companiei de transport aerian, de la 1,974 miliarde de lei la 2,038 miliarde de lei, pentru rambursarea unor credite, plata dobanzilor si comisioanelor aferente. In urma operatiunii, Ministerul Transporturilor a ajuns sa detina 96,95% din actiunile Tarom, restul titlurilor revenind Aeroportului International “Henri Coanda” Otopeni (1,6%), Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (1,36%) si Societatii de Investitii Financiare Muntenia (0,09%).

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.