TAROM, pierderi de 206 mil. lei

TAROM estimează pierderi de 206,79 milioane de lei în acest an, de cinci ori mai mare decât cele estimate în iulie (41,2 milioane de lei), potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern privind bugetul rectificat al  companiei, pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

În bugetul rectificat pe 2017, veniturile companiei aeriene Tarom se ridică la 1,14 miliarde de lei, iar cheltuielile trec de 1,35 miliarde de lei.

Din totalul cheltuielilor, cele de bunuri şi servicii reprezintă aproape 895 de milioane, iar cheltuielile cu impozite şi taxe se ridică la 880.000 de lei, potrivit proiectului de rectificare publicat de MT.

Cheltuielile cu personalul ajung la aproape 221 de milioane de lei, din care cheltuielile de natură salarială se ridică la 142 de milioane, cheltuielile cu salariile reprezintă 137 de milioane, iar bonusurile – 4,2 milioane.

Cheltuielile de natură salarială sunt menţinute la nivelul aprobat în anul 2017, se arată în nota de fundamentare publicată de Ministerul Transporturilor.

Pentru alte cheltuieli cu personalul, TAROM pune deoparte 25 de milioane, din care aproape 12 milioane sunt pentru cheltuielile cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de personal (aferente pensionarilor).

 

Cheltuielile aferente contractului de mandate şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete ajung la 2,4 milioane de lei, iar cheltuielile cu asigurările şi protecţia socială, fonduri speciale şi alte obligaţii legale trec de 51 de milioane de lei.

Pentru investiţii, TAROM a pus la bătaie 262 de milioane de lei anul acesta.

La sârșitul anului vor rămâne 1.903 angajaţi, cu 164 mai puţini faţă de nivelul aprobat anterior în anul 2017.

Câştigul mediu lunar per salariat este de 6.592 de lei, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială şi de 6.363, determinat pe baza cheltuielilor cu salariile.

Anul acesta, Tarom anticipează că va avea creanţe restante de 2,9 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.