TAROM și Blue Air vor beneficia de credite cu garanții de stat

TAROM și Blue Air vor beneficia de credite cu garanții de stat în valoare de peste 60 de milioane de euro, pentru a trece peste criza generată de pandemia de coronavirus, în condițiile în care traficul aerian a scăzut cu peste 90% din cauza restricțiilor de circulație impuse de aproape toate statele.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la o zi după întâlnirea dintre conducerile celor două companii aeriene, la sediul Guvernului, cu premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Guvernul a făcut și face tot ce poate pentru salvarea celor două companii. Vom permite accesarea unui credit cu garanții de stat pentru TAROM, vorbim de 64 milioane de euro pentru a traversa această perioadă. Pentru compania Blue Air avem în discuție un credit cu garanții de stat, vorbim de 60 de milioane de euro. Dar cu notificarea Comisiei Europene, notificarea Băncii Naționale – pentru că Blue Air a demarat procedura de a intra în concordat preventiv”, a spus Lucian Bode, la Digi24.

Noi acordăm aceste garanții pe baza unei ipoteci. În luna iulie vom notifica CE, cel mai târziu săptămâna viitoare, vom declanșa procedurile legale pentru accesarea acestor ajutoare și vom asigura fondurile necesare atât pentru TAROM, cât și pentru Blue Air, pentru a trece această perioadă de criză”, a adăugat ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.