Taxa lui Mazare, din 15 iunie la Mamaia

Turistii care vor dori sa intre in statiunea Mamaia cu masini neinmatriculate in judetul Constanta vor plati si in acest an, incepand cu 15 iunie, taxa de acces de 3 lei sau un abonament de 24 de ore contra sumei de 4 lei, de sapte zile contra sumei de 25 de lei, ori pentru intregul sezon estival, in valoare de 250 de lei.

Taxa se achita la intrarea in statiune, pe toata perioada sezonului estival, fiind introdusa in 2003 si functionand neintrerupt pana in 2005, cand Prefectura Constanta a atacat-o in contencios-administrativ, iar instanta a anulat-o in 2006, an in care turistii au putut intra in statiune fara sa plateasca vreun ban.

Ulterior, primarul Constantei, Radu Mazare, a facut recurs la decizia instantei, iar in 2007 a castigat procesul si a reintrodus taxa de acces in Mamaia. In martie 2009, o decizie a Curtii de Apel Bucuresti indica insa ca taxa este ilegala si trebuie desfiintata, in urma unui proces intentat de o turista care platise aceasta taxa. De asemenea, in luna februarie a acestui an, Curtea de Apel Bucuresti a cerut Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) sa dispuna o hotarare prin care taxa de intrare in statiunea Mamaia sa fie declarata discriminatorie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.