Firea: Cine vrea să facă taximetrie trebuie să se autorizeze

Primarul general Gabriela Firea a dispus controale masive în serviciul de taximetrie, pentru depistarea “piraților”, și a facut miercuri, in cadrul unei ședințe organizate la sediul Municipalitatii, noi precizari privind serviciul de taximetrie din București. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, la întâlnire cu transportatorii

„Vreau sa reafirm hotararea Primariei Municipiului Bucuresti de a asigura un serviciu de taximetrie la standarde europene de civilizatie si confort, indiferent ca vorbim de taximetristi cu licenta sau de cei care activeaza prin intermediul aplicatiilor. Toti trebuie sa respecte regulile stabilite in favoarea clientilor, adica a cetatenilor. Masurile aprobate in ultima sedinta de consiliu au intrat deja in vigoare. In ceea ce priveste afirmatiile denigratoare privind faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti doreste sa protejeze doar o parte a taximetristilor, fac precizarea ca Municipalitatea ii respecta pe toti cetatenii si ia decizii pentru acestia si in favoarea acestora, si nu in favoarea sau defavoarea unor firme”.

Primarul Capitalei a reamintit faptul ca toate companiile care presteaza servicii de transport persoane trebuie sa obtina autorizatia de transport si licenta de taxi, in asa fel incat Municipalitatea sa poata garanta calitatea acestor servicii:

Atrag atentia Politiei Locale ca trebuie sa isi faca datoria. Asa cum  recent a decis si Curtea Europeana pentru Justitie, serviciul de transport persoane prin intermediul aplicatiilor de pe internet reprezinta un serviciu de taximetrie mascat, ceea ce este ilegal. Aceste firme trebuie sa intre in legalitate si sa isi depuna documentele pentru a obtine autorizatia de transport si licenta de taxi. In acest fel, noi garantam ca masinile sunt verificate tehnic iar conducatorii auto au pregatirea necesara si comportamentul adecvat. Nu ne intereseaza si nu ne sperie campaniile de defaimare lansate la adresa Primarului General si a Primariei Capitalei, condamnam aceste atacuri, sunt nedemne si adevarul va iesi la iveala. Atrag de asemenea atentia taximetristilor cu licenta ca o pot pierde daca nu respecta regulile si legislatia existente, inclusiv ultimele masuri: plata prin POS sau online, posibilitatea rezervarii prin aplicatie online, comportament civilizat, limbaj si tinuta decente”. 

In acest context, edilul-șef a anuntat ca taximetristii care nu au posibilitatea achizitionarii unei aplicatii vor putea primi de la Primaria Municipiului Bucuresti o aplicatie pe care Compania Municipala de Management al Traficului o va finaliza.

“Inspectorii din cadrul Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, impreuna cu Politia Rutiera a Municipiului Bucuresti, au efectuat o serie de verificari in special in noaptea de 31 spre 1 a anului 2018 fiind controlati 94 de conducatori taxi. Avand in vedere conditiile neconforme, au fost aplicate amenzi in valoare de 39.000 de lei, fiind identificati 6 conducatori de taxi care nu aveau autorizatii”, precizează PMB, într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.