Taximetriști amendați la Aeroportul Otopeni și Gara de Nord

Polițiștii bucureșteni, însoțiți de specialiști din cadrul Registrului Auto Român (RAR) au aplicat într-o lună 111 amenzi, au retras 27 certificate de înmatriculare auto și au reținut trei permise de conducere în urma verificărilor efectuate la taximetriștii din zona Aeroportului Internațional “Henri Coandă” Otopeni și din zona Gării de Nord București.

“În perioada 6 iulie – 6 august, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi și din cadrul Direcției Rutiere a Poliției Române au desfășurat activități în cele două zone menționate pentru verificarea transportului rutier în regim de taxi”, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Principalele obiective au vizat depistarea taximetriștilor care nu sunt autorizați, diminuarea concurenței neloiale, verificarea stării tehnice a autovehiculelor taxi și verificarea funcționării corecte a aparatelor de taxat.

Au fost verificate 297 de autovehicule, pentru neregulile constatate fiind aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 14 pentru încălcări ale Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere și 95 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice”.

Totodată, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege. Au fost reținute trei permise, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

La activitățile de control au participat și specialiști din cadrul Registrului Auto Român.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.