Taximetriști amendați la aeroporturi

Poliţiştii au verificat 97 de taximetriști și le-au aplicat 48 de amenzi celor găsiți în neregulă, în data de 20 septembrie, în cadrul unei acțiuni ce a durat două ore în zona aeroporturilor internaţionale “Henri Coandă” Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi.

Operațiunea a vizat “depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite”, potrivit Poliției Române.

Dintre sancţiunile aplicate, 41 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 2 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 5 pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, a fost dispusă și o măsură complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane continuă şi în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.