Taximetriştii din zona aeroporturilor, “arși” de polițiști

taxi aeroport otopeni, coanda,Taximetriştii din zona aeroporturilor internaţionale  Bucureşti, Cluj, Timişoara, Bacău şi Iaşi au fost verificaţi, marţi, iar 21 din totalul de 112 controlați au fost amendați pentru abateri de la normele de circulaţie şi activitatea de taximetrie şi rent-a-car.

Acţiunea a avut loc în circa două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport, și s-a derulat sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Dintre abaterile constatate, 12 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru încălcări ale prevederilor legii 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate de către poliţişti este de 4.430 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat comiterea unei infracţiuni rutiere.

Acţiunile desfăşurate de Poliţia Română pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane în zonele adiacente aeroporturilor vor continua şi în perioada următoare.

Reprezentanţii Poliţiei Transporturi au dat publicităţii câteva dintre motivele pentru care au fost aplicate cele 21 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, un bărbat a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, pe drumul public din incinta Aeroportului Internaţional “Traian Vuia” Timişoara.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice din data de 3 februarie a.c..

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.