TelVerde Anticoruptie 0800.800.085 pentru Garda Financiara, Vami, ANAF, MFP si ANRP

Ministerul Finantelor (MFP) a pus de luni la dispozitia cetatenilor o linie telefonica gratuita pentru ca acestia sa poata anunta atunci cand considera ca au descoperit sau au fost afectati de acte de coruptie sau de alte nereguli in activitatea MFP si a institutiilor subordonate. Concret, serviciul TelVerde Anticoruptie 0800.800.085 este destinat primirii apelurilor telefonice si inregistrarii sesizarilor privind nereguli, abateri sau acte de coruptie infaptuite de catre functionari din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Garzii Financiare, Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) si Comisiei Nationale de Prognoza.

Acest serviciu pune gratuit si non-stop la dispozitia cetatenilor o casuta vocala, care preia automat apelurile. Apelantului ii raspunde un robot care dupa mesajul introductiv, ii solicita datele de identificare si il roaga sa apese anumite taste pentru a fi directionat catre institutia competenta in functie de obiectul sesizarii.

Mesajele cetatenilor vor fi preluate si inregistrate de catre un operator in timpul programului de lucru. Aceasta masura se inscrie in Planul national de actiune pentru implementarea Strategiei nationale anticoruptie 2012 – 2015. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.