Termenul de depunere a Declarației Unice, amânat

Termenul-limită pentru depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice a fost amânat prin ordonanță de urgență, de pe 16 pe 31 iulie 2018.

Guvernul a deceis acest lucru în 12 iulie, deoarece site-ul ANAF este aproape nefuncțional de câteva zile, iar contribuabilii au acces cu întreruperi la Spațiul Privat Virtual de pe pagina de internet a Fiscului.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a precizat că s-a luat această decizie la solicitarea Ministerului Finanțelor.

“S-a adoptat prelungirea cu două săptămâni, respectiv până la 31 iulie 2018, a termenului limită pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice. Termenul iniţial era 16 iulie 2018. Pentru depunerea online a declaraţiei unice în termenul prorogat se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019. Cu alte cuvinte, toate acele modificări făcute de Guvern în acest an în legătură cu depunerea declaraţiei unice rămân în vigoare, doar că termenul se prorogă până la 31 iulie”, a spus Nelu Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.