Terminal pentru containere la Curtici

Primul terminal pentru containere din Romania a fost dat in folosinta, luni, 28 septembrie, in orasul Curtici, valoarea investitiei fiind de aproximativ 11 milioane de euro. Aici vor fi oferite servicii complete, in special transbordarea marfii camion-vagon/vagon-camion si livrarea acesteia catre client.
Terminalul de containere Railport Arad, situat in vecinatatea Zonei Libere Curtici-Arad, a fost realizat prin asocierea a trei companii – “Trade Trans Log” SRL din Romania, “MAV Kombiterminal” din Ungaria si “Portul Koper” din Slovenia.
Agerpres precizeaza ca la Curtici vor functiona doua terminale, unul pentru containere si unul pentru marfuri internationale, suprafata totala pe care este realizat proiectul fiind de 10,3 hectare, suprafata construita fiind in prima etapa de cinci hectare. “Terminalul de containere are o capacitate de 60.000 de TEU, iar cel de marfuri de pana la doua trenuri pe zi, adica 40 de vagoane pe zi. Marfa vine din Europa, dar si din Asia, America”, a precizat Eugen Tudor, administrator Trade Trans Log, unul dintre actionarii terminalului de containere si actionarul majoritar al terminalului de marfuri. “Marfurile aduse in trenuri complete vor fi depozitate sau transbordate in camioane, vagoanele descarcate ramanand la dispozitia centrului logistic pentru efectuarea de transporturi din Romania catre diverse destinatii din Europa de Vest si de Sud. Pe baza relatiilor contractuale cu transportatori si case de expeditii din intreaga Europa si spatiul CSI, putem oferi preturi competitive in transportul feroviar in tari precum Italia, Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Bulgaria, Moldova, Rusia, Ucraina si, bineinteles, Romania”, a mai adaugat administratorul Trade Trans Log SRL.
Terminalul de la Arad cuprinde doua linii industriale de cale ferata de cate 650 metri in linie dreapta pentru trenuri complete si platforme betonate pentru depozitarea containerelor pe o suprafata de patru hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.