Terminalul multimodal Străuleşti, finalizat (galerie foto)

Lucrările de construire a depoului și terminalului multimodal Străuleşti, în valoare de 160 milioane de lei (fără TVA) au fost finalizate, iar Metrorex așteaptă notificarea din partea constructorului pentru a putea începe recepția.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, au făcut în 20 iulie o vizită de lucru la terminal.

Unic în Bucureşti, terminalul are un spaţiu de parcare pentru 650 de autovehicule şi o sală de aşteptare pentru călătorii transportului public. Depoul are o suprafaţă de 14.000 mp şi 13 linii. Acolo pot fi garate sau reparate în acelaşi timp 7 trenuri. În cadrul aceluiaşi proiect au fost amenajate spaţii verzi adiacente drumurilor de acces şi un teren de sport.

Va mai dura circa două luni până la încheierea formalităților de trecere în obiectul de activitate al Metrorex gestionarea parcării auto (proceduri prin AGA, CA, Registrul Comerţului). Totodată, parcarea trebuie dotată cu sisteme de monitorizare a timpului și este necesară stabilirea tarifelor.

Potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Șova, urmează o perioadă de o lună sau două până va fi identificat un operator care să preia în concesiune şi componenta de autogară, şi servicii conexe.

Depoul şi Terminalul multimodal Străuleşti sunt finanțate din bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.