UPDATE! Test PCR obligatoriu și carantină pentru cei nevaccinați din afara UE

UPDATE: Noile restricții vor fi aplicate începând din data de 10 decembrie 2021 (vezi la finalul articolului HCNSU nr. 111/2021).

Guvernul Ciucă a decis, în ședința din 5 decembrie, pe fondul apariției noii variante Omicron a coronavirusului, măsuri obligatorii pentru persoanele care intră în România din statele din afara Uniunii Europene (UE): test PCR, obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei, pentru cei vaccinați anti-COVID-19, iar pentru nevaccinați, carantină timp de 10 zile.

Totodată, persoanele nevaccinate care vin din țările UE trebuie să prezinte test PCR făcut cu 72 de ore înaintea călătoriei, iar cele nevaccinate vor intra, de asemenea, în carantină. În cazul copiilor cu vârsta de sub 12 ani nu este necesar testul PCR.
 
De asemenea, din 20 decembrie, în România va fi implementat Passenger Locator Form (PLF), ce va fi folosit pentru călătoria în mai multe state europene. documentul va trebui completat de toate persoanele care vin în țara noastră, indiferent de statul din care provin.
 
Măsurile au fost decise în contextul în care în România au fost confirmate primele două cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron a SARS-CoV2.
 
La ședința de guvern convocată de premierul Nicolae Ciucă au participat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful DSU, Raed Arafat, și directorul CNSCBT, Adriana Pistol.
 

Măsura privind obligativitatea prezentării unui test PCR negativ COVID la sosirea în România va intra în vigoare în două-trei zile, astfel încât oamenii să poată fi informați despre acestă decizie, a spus ministrul Sănătății.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.