Testare rapidă pentru Covid-19 pe aeroportul Ben-Gurion din Israel

Un centru de testare rapidă de Covid-19 a fost deschis pe principalul aeroport internațional din Israel, Ben-Gurion, pentru cei care intră sau ies din țară, potrivit unui comunicat transmis ZIUA CARGO.

Laboratorul de testare „Check2Fly” oferă două opțiuni: testare rapidă cu rezultat în 4 ore, care costă aproximativ 40 de dolari americani și varianta mai puțin costisitoare, de aproximativ 13 dolari, care presupune obținerea rezultatului în 14 ore de la prelevarea probei. 

Pasagerii au la dispoziție inclusiv un centrul de testare de tip „drive-in” la Terminalul 3 unde se pot testa cu până la 72 de ore înainte de zbor. 

Noul laborator va putea procesa zilnic până la 20.000 de teste și ar putea facilita călătoriile israelienilor în afara țării și în cele din urmă redeschiderea căilor aeriene și pentru călătorii străini.

Eilat și Marea Moartă devin „insule turistice verzi” 

Guvernul israelian a aprobat initiațiva Ministerului Turismului de a numi orașul Eilat și zona Mării Moarte „insule turistice verzi”. Decizia face parte dintr-un plan de reabilitare a industriei turismului din Israel, care a fost grav afectată din cauza crizei de coronavirus.

Conform acestui plan, Eilat și Marea Moartă vor deveni zone în care călătoriile și turismul sunt considerate sigure și premise. Hotelurile își vor redeschide porțile, permițând turiștilor să reînceapă să călătorească, bineînțeles sub îndrumările Ministerului Sănătății și în baza păstrării unui nivel scăzut de mortalitate. Unitățile de cazare vor fi urmate treptat și de alte facilități din perimetru, a declarat Ministrul Turismului din Israel.

Intrarea în cele două regiuni considerate izolate prin localizarea lor geografică va fi condiționată de prezentarea unui test COVID-19 negativ sau dovadă recuperării după contractarea virusului.

Rata de infectare COVID în scădere și măsuri mai relaxate

Pe măsură ce rata zilnică a cazurilor din Israel a continuat să scadă la o săptămână după ce un al doilea lockdown la nivel de țară a avut loc, miniștrii din Cabinetul care se ocupă cu gestionarea crizei de Coronavirus au aprobat luni seară (26 octombrie 2020) redeschiderea școlilor pentru copiii din clasele I-IV începând cu data de 1 noiembrie, precum și ridicarea unei serii de alte restricții menite să mențină sub control rata de răspândire a virusului.

Pe lângă decizia privind școlile, miniștrii au aprobat luni și redeschiderea saloanelor de coafură și înfrumusețare, precum și redeschiderea treptată a altor business-uri care primesc clienți. O întâlnire separată va avea loc pentru a decide redeschiderea pensiunilor în regim bed&breakfast.

Israel înregistrează o scădere record în numarul infecțiilor cu noul coronavirus. Procentul de teste COVID pozitive fiind cel mai scăzut din luna iunie încoace. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.