Texaco Delo în Europa

Companiile Premium Lubricants și Chevron au lansat Texaco Delo, marca industrială și comercială a companiei pentru toate piețele europene.

Chevron, care funcționează sub marca master Texaco în Europa, a făcut modificări pentru a alinia divizia europeană de lubrifianți pentru sarcină mare cu marca Delo globală utilizată în prezent în America de Nord și Centrală, Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa.

Marca Texaco Delo nu se aplică doar uleiurilor de motor pentru sarcină mare, de pe piețele on și off-highway, ci și altor linii de produse, aducând uleiurile de motor, lichidele pentru grupuri motopropulsoare, lichidele pentru transmisii finale, unsorile și lichidele de răcire cu durată de viață prelungită sub o singură marcă, pentru prima dată.

Lansarea Texaco Delo în Europa va permite companiei să valorifice expertiza globală din activitatea permanentă cu producătorii originali de echipamente (OEM) de la nivel internațional, parteneri din cadrul rețelei de distribuție și consumatori finali pentru dezvoltarea produselor și serviciilor noi și existente.

James Welchman, Manager de marketing EMEA la Chevron a spus: „Deoarece tot mai mulți producători originali de echipament și clienți internaționali necesită acces la produse de înaltă calitate la nivel mondial, este tot mai important ca Chevron să alinieze lubrifianții comerciali într-o marcă recunoscută la nivel global. Texaco Delo va facilita o astfel de aliniere, oferind clienților și partenerilor beneficiul unei game complete de produse oriunde în lume.

„Obiectivul nostru este să optimizăm performanța vehiculului clientului pentru a ajuta la minimizarea costurilor de funcționare, îmbunătățirea durabilității componentelor și a maximiza astfel fiabilitatea vehiculului. Mtoți producători originali de echipamente și clienți la nivel global ar dori să poată cumpăra același produs în toate regiunile și astfel, unde este necesar și posibil, vor fi introduse formule globale. Oferta Texaco Delo înseamnă că și clienții europeni beneficiază de puterea și fiabilitatea mărcii Texaco, precum și de integritatea și dovezile de performanță ale familiei de produse Delo.”

Ambasadorii Chevron Lubricants care au fost prezenți la evenimentul de lansare sunt Brian Hayes, Chevron Channel Program Specialist; Shawn Whitacre, Chevron Senior Staff Engineer; Lisa Kelly, utilizatoare DELO din 2005 si vedeta History Network’s Ice Road Truckers.

Texaco Delo

Delo este o marcă cu un patrimoniu bogat și a fost primul ulei de motor multigrad de succes dezvoltat în lume, lansat în 1953. De atunci, Delo depune necontenit eforturi pentru excelență, devenind primul ulei de motor pentru sarcină grea, care respectă specificațiile intervalului prelungit de drenaj API CH-4, Cummins CES 20076 și Mack EO-M Plus, din 1998 și mai recent, prima marcă care lansează uleiul cu emisii reduse (API CJ-4) formulat pentru a proteja motoarele diesel care utilizează niveluri de sulf până la 5.000 ppm în combustibilul diesel.

Produsele Delo sunt proiectate pentru vehicule cu sarcină mare, care funcționează în toate industriile majore, inclusiv transport comercial, logistică, construcții, minerit, agricultură și producția de energie. Acestea sunt formulate special și testate riguros pentru a îndeplini solicitările intense în funcționare pentru cea mai bună fiabilitate și durabilitate posibilă.

Uleiuri premium cu performanță demonstrată

Indiferent de utilizarea în industria auto, valoarea utilizării uleiurilor de motor premium nu poate fi subestimată. Un motor pentru sarcină mare este componenta neobosită a oricărui camion, autobuz, autocar sau vehicul industrial. Prin urmare, durabilitatea este un element esențial pentru a preveni timpul de nefuncționare inutil al vehiculului și reducerile nivelurilor de eficiență pentru parcurile auto, iar aici intervine uleiul și selectarea acestuia.

Lubrifierea adecvată a interiorului motorului respectiv necesită mai mult decât crearea unei pelicule de protecție. Uleiurile de motor de calitate pentru sarcină mare trebuie, de asemenea, să înlăture funinginea și să controleze nămolul pentru a maximiza kilometrajul vehiculului și protecția împotriva pierderii performanței motorului.

Pe lângă reducerea uzurii pieselor în mișcare, uleiurile de motor efectuează alte funcții integrate în performanța și longevitatea grupului motopropulsor. Inhibitorii de coroziune pot proteja motorul împotriva coroziunii pe măsură ce uleiul începe să oxideze, asigurând o durată de viață crescută a motorului și performanță îmbunătățită, în timp ce o reducere a contactului metal pe metal între piesele în mișcare ale motorului previne uzura prematură a pieselor critice ale motorului. Uleiurile acționează, de asemenea, ca barieră de protecție între piston și cămașa cilindrului, precum și ca agent de răcire, prevenind pierderea de energie și deteriorarea motorului.

Tehnologie pusă la încercare

Produsele Chevron Lubricants cu tehnologie extrem de specializată, care combină uleiurile premium de bază cu aditivi de înaltă performanță într-un mod care oferă niveluri ridicate de protecție a pieselor diesel pentru parcul auto al unui client. Uleiurile de motor ale companiei, comercializate în Europa sub noua marcă Texaco Delo, sunt dezvoltate pentru a oferi protecție extinsă de service, pentru a maximiza durabilitatea motorului și a minimiza costurile de funcționare. Dar gama de produse Delo este mai mult decât o gamă premium de uleiuri de motor, lubrifierea de înaltă calitate de la un capăt la altul este esențială pentru a asigura funcționarea uniformă și fiabilă, precum și protejarea componentelor. De la transmisii la diferențiale, de la rulmenți de roată la bolțuri de verigi, este important să acoperim toate zonele vehiculului.

Există o serie de uleiuri premium pe piață, care face alegerea uleiului potrivit o sarcină dificilă. În ciuda a ceea ce pot gândi unii manageri de parcuri auto atenți la costuri, cel mai atractiv preț pe litru nu este întotdeauna cel mai bun; în majoritatea cazurilor, un produs de calitate are un preț pe măsură. De asemenea, există o serie de alți factori de luat în calcul: intervalele de schimb; timpul de nefuncționare; capacitățile uleiului de motor; costurile de filtrare; problemele cu eficiența combustibilului, fiabilitatea livrării și costurile de eliminare a uleiului uzat pentru a menționa doar câteva.

S-ar putea ca decizia să nu vă aparțină în totalitate, dar importanța înțelegerii complete a ceea ce oferă uleiurile premium este esențială pentru funcționarea fără probleme a oricărui parc auto.

Operatorii care efectuează întreținerea în regie proprie au oportunitatea de a explora toate aceste elemente, cumpărând ulei vrac la cele mai bune prețuri și optimizând alți factori pentru a obține avantaje maxime. Operatorii de camioane cu contracte de reparații și întreținere cu dealerii sau alți furnizori de întreținere au mai puțin loc de manevră.

Adaptarea la piețe

Diferite țări au diferite climate de funcționare, în Europa există temperaturi de funcționare cu totul diferite, de la valori negative în nordul Suediei și Cercul Polar, la orele însorite din țările Europei de Sud, cum ar fi Spania, Italia și Portugalia. Prin urmare, uleiurile premium sunt testate și rafinate pentru a proteja motoarele în timpul pornirilor la rece și de, asemenea, când temperatura exterioară se asemănă cu un val de căldură. Pe lângă aceasta, gama de sarcini necesare pentru orice vehicul comercial dat este vastă. Un autobuz poate funcționa într-un ciclu repetitiv, dar alt motor pentru sarcină mare, care propulsează un vehicul care transportă o încărcătură maximă urcând o pantă abruptă va fi supus unor solicitări complet diferite.

Indiferent de temperatură sau starea de funcționare, vehiculele trebuie să lucreze în continuare, ceea ce înseamnă că motoarele trebuie să fie fiabile. Compania Chevron este inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse de lubrifiere pentru industria de transport.  Marca Delo globală, care activează în America de Nord și Centrală, Asia Pacific Orientul Mijlociu și Africa timp de mulți ani, va debuta pe piața europeană cu produse oferind protecție, performanță și fiabilitate excepționale într-o gamă largă de condiții de funcționare. Tehnologia de ultimă generație, combinată cu cunoștințele și serviciile bazate pe experiență, oferă o gamă de produse care pot proteja și prelungi durata de viață a vehiculelor și pot ajuta la stimularea activităților comerciale.

Indiferent de mărimea parcului auto, fie că sunt camioane de cursă lungă, camioane cu gabarit mediu sau motoare statice pentru sectorul off-highway sau minier, gama completă de produse auxiliare va ajuta la creșterea fiabilității, minimizarea costurilor de funcționare și maximizarea productivității într-o lume tot mai competitivă. Lansarea Texaco Delo în Europa este concepută să ofere eficiențe sporite în activitatea continuă a Chevron cu clienții săi: producătorii originali de echipamente (OEM), partenerii din cadrul rețelei de distribuție și consumatorii finali pe plan internațional, pentru ofertele de produse, tehnologii și servicii pe care se bazează de la Chevron.

Îmbunătățirile Delo

Ca parte a lansării pe piața Europeană, gama Delo va include unsori, uleiuri de motor și fluide de transmisie pentru utilizări comerciale și industriale. Noile produse extind accesul produselor Texaco Delo, oferind clienților protecție a motorului de la un capăt la altul de la o singură marcă, pentru toate uleiurile de motor, fluidele pentru grupul motopropulsor, fluidele pentru transmisia finală, unsorile și fluidele de răcire cu durată de viață prelungită. Elementele noi includ:

Fluide de transmisie

Delo Syn-AMT XV SAE 75W-90 cu formulare nouă este un fluid de transmisie sintetic cu performanță premium pentru utilizarea la transmisiile manuale sincronizate ale camioanelor de sarcină mare pentru vehicule de uz rutier.

Această formulare are randament pentru interval de schimb prelungit de 450.000 km sau mai mult, cu fluiditate la temperaturi joase pentru a ajuta la circulația rapidă și protecția împotriva uzurii în timpul demarajului la rece.

În plus, indicele de vâscozitate mare și stabilitatea de forfecare satisfăcătoare oferă vâscozitate și grosime a peliculei pentru a face față la lubrifierea la înaltă temperatură și este adaptată special cu caracteristici de frecare durabile pentru a oferi cuplare ușoară a vitezelor pe durata întregii vieți a fluidului.

Un nou fluid pentru transmisii automate sintetic de înaltă performanță Delo Syn ATF XV este, de asemenea, lansat pentru utilizări care necesită fluid de transmisie Volvo 97342. Acest fluid de transmisie automată oferă rezistență satisfăcătoare la nămol, lac și depuneri, promovând retenția consecventă a viscozității și protecția împotriva uzurii a transmisiei, rulmenților și ambreiajului, ajutând la îmbunătățirea economiei de combustibil a vehiculului.

Ulei de transmisie

Uleiurile de transmisie sunt promovate, de asemenea, în noua gamă de produse Texaco Delo; Delo Gear CGA SAE 80W-90 și Delo Syn-Gear XPD SAE 75W-85 sunt noi pe piața europeană.  Uleiul de transmisie cu înaltă performanță, cu perioade extinse de schimb Delo Gear CGA SAE este proiectat special pentru intervale de schimb de până la trei ori mai lungi decât uleiurile minerale standard din transmisiile finale și diferențialele pentru sarcină grea.  Acest ulei de transmisie pentru antrenarea osiei la motoarele cu ardere internă de sarcină mare ajută menținerea transmisiilor și rulmenților fără depuneri, promovând rezistența la gripare și uzură.

Unsori

Trei unsori noi vor fi adăugate în gama Texaco Delo, inclusiv Delo Grease ESI HD Moly 3% EP 1 și Delo Grease ESI HD Moly 5% EP 2. Noile produse extind gama de produse a mărcii Delo Starplex, unsoarea pentru utilizare îndelungată Delo Starplex EP 2 de înaltă performanță înlocuind Starplex EP 2 ca produs multifuncțional, potrivit pentru diferite tipuri de utilizări la rulmenți, inclusiv condiții umede, corozive și de înaltă temperatură.

Uleiuri de motor – reformulări

De asemenea, au fost introduse formulări noi în gama de uleiuri de motor Texaco Delo. Prima este Delo 400 MGX SAE 15W-40. Acesta este un ulei de motor pentru sarcină mare de înaltă performanță cu SAPS scăzut, pentru utilizări on și off-highway, utilizând combustibili diesel cu conținut ridicat și scăzut de sulf (10- 5.000 ppm).  

Delo 400 MGX SAE 15W-40 oferă protecție pentru motoare diesel cu emisii reduse noi cu sisteme de Reducere catalitică selectivă (SCR), Filtru de particule diesel (DPF) și Recircularea gazelor de eșapament (EGR). Acesta este proiectat pentru parcuri auto mixte utilizând vehicule on și off-highway pentru a îndeplini cerințele de performanță ale unei game largi de motoare diesel în patru timpi cu turbocompresor și aspirație naturală.   

Delo 400 XLE HD SAE 5W-30 este o variantă de ulei de motor sintetic pentru sarcină mare. Acest ulei de performanță premium este formulat pentru economie optimă de combustibil într-o gamă largă de utilizări on și off-highway și în construcții. Formularea nouă este proiectată pentru a îndeplini cerințele motoarelor diesel în patru timpi cu turbocompresor și aspirație naturală, motoare cu gaz și unități generatoare diesel din generațiile anterioare.  

Formularea acestuia include tehnologii  avansate cu conținut de cenușă scăzut (low SAPS) pentru dispersie în vederea menținerii curățeniei și performanță a capacității de spălare, rezistență la oxidare, uzură și protecția împotriva coroziunii. Produsul dispune, de asemenea, de agenți de eliminare eficientă a spumei din motoare și respectă cerințele de emisie Euro VI pentru motoare Volvo, MAN, Scania, Daimler, DAF și Iveco.

Alte reformulări includ Delo 400 XLE SAE 10W-30, un produs ACEA E6/E9 proiectat pentru intervale lungi de schimb cu aditiv SAPS scăzut, care satisface cerințele de emisie Euro VI.  Acesta înlocuiește reformularea Ursa Ultra LE SAE 10W-30/Ursa Ultra Synblend SAE 10W-30 și Delo 400 XSP SAE 5W-40, un ulei cu conținut de cenușă scăzut (low SAPS), care satisface specificațiile ACEA E9 și este ideal pentru funcționarea în climate reci.

Prin introducerea noii mărci Delo, Chevron Lubricants urmărește să optimizeze performanța motoarelor clienților, ajută la minimizarea costurilor de funcționare și maximizează durabilitatea motorului.

Pentru mai multe informații despre Texaco Delo și introducerea acestora, accesați www.texacodelo.com sau contactați:

Premium Lubricants SA, Calea Floreasca nr 169 A, clădirea A, etaj 7, tel 0215996100, e-mail office@premium-lubricants.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.