Thales lansează Identity Verification Suite

Thales a lansat, în 30 octombrie, Identity Verification Suite, o soluție biometrică sigură de verificare a identității bazată 100% pe Inteligență Artificială, care limitează riscul unei fraude de identitate prin verificarea autenticității documentelor. Soluția integrează cea mai nouă tehnologie de recunoaștere facială, algoritmi de identificare a caracteristicilor de securitate ale documentelor și motoare de învățare automată și este aplicabilă și în domeniul transporturilor.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Thales, lider mondial în securitate digitală, a lansat Identity Verification Suite, ca răspuns la nevoia tot mai mare pentru un serviciu de integrare a clientului la distanță. Respectând pe deplin confidențialitatea, soluția IDV pune la dispoziție un serviciu sigur de verificare a identității, bazat 100% pe Inteligență Artificială.

Integrează cea mai nouă tehnologie de recunoaștere facială, algoritmi de identificare a caracteristicilor de securitate ale documentelor și motoare de învățare automată. Soluția răspunde nevoilor create de pandemia COVID-19, oferă interacțiuni fără contact direct și permite furnizorilor de servicii să ajungă la utilizatorii finali prin intermediul telefoanelor lor mobile sau al paginilor web.

Verificarea sigură a identității a devenit o componentă crucială a securității online și a integrării digitale, reprezentând o oportunitate importantă pentru companii. În cazuri precum înregistrarea digitală sau reglementările KYC (Know Your Customer), verificarea identității este esențială pentru a detecta tentativele de fraudă și, în final, pentru a consolida încrederea în serviciile digitale.

Soluția IDV dezvoltată de Thales permite o experiență sigură în domenii precum industria turismului (securitatea transportului aerian și a aeroporturilor, companiile de închirieri auto, transportul public și privat), telecomunicații, bănci, servicii pentru cetățeni (permis de conducere internațional), dar și pentru toate tipurile de furnizori de servicii online care implementează reglementările KYC (Know Your Customer). Pentru a asigura un nivel ridicat de securitate, Thales a oferit opțiunea de autentificare reciprocă și conectare la serviciul Thales SaaS – Solution as a Service. 

Soluția modulară oferă flexibilitate și poate fi implementată prin aplicații mobile, site-uri web sau printr-o rețea de scanere de documente, răspunzând astfel nevoilor de securitate specifice fiecărei industrii. 

Tehnologia avansată de recunoaștere facială este, de asemenea, o particularitate cheie a soluției IDV. Clientul este rugat să își facă un selfie, iar apoi soluția analizează în mod transparent dacă selfie-ul se potrivește cu portretul din documentul de identitate, permițând o verificare biometrică rapidă și eficientă a identității.

„Pandemia COVID-19 a provocat o serie de schimbări globale care influențează felul în care oamenii sunt identificați cu acuratețe atunci când se înregistrează online sau interacționează cu servicii digitale. Goode Intelligence prognozează că, într-un astfel de context de criză, adoptarea serviciului electronic de verificare a identității și a documentelor va fi accelerată cu 15-20%. Soluția Thales IDV răspunde nevoii urgente de a identifica oamenii cu acuratețe fără existența unui contact direct, ceea ce oferă furnizorilor de servicii o soluție inteligentă pentru înregistrarea în siguranță a utilizatorilor”, a declarat Alan Goode, CEO și Chief Analyst  la Goode Intelligence.

Despre Thales 

Thales (Euronext Paris: HO) este un lider global în tehnologie care investește în inovare digitală –  conectivitate, Big Data, inteligență artificială, securitate cibernetică și tehnologie cuantică – pentru a construi un viitor în care să ne încredem cu toții, un element vital pentru dezvoltarea societăților noastre. Compania oferă soluții, servicii și produse care îi ajută pe clienți – companii, organizații și state – să-și îndeplinească misiunile în sectoare precum: apărare, aeronautică, spațiu, transport, identitate și securitate digitală, punând oamenii în centrul procesului de luare a deciziilor.

Thales a generat venituri de 19 miliarde de euro în 2019 (incluzând Gemalto), având 83.000 de angajați în 68 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.