“Tine-ti viata in propriile maini”

Potrivit mai multor studii efectuate in Statele Unite ale Americii si Canada, neatentia soferilor este responsabila de producerea a 8% pana la 13% din accidentele rutiere. Dintre acestea, un procent de circa 5% sunt provocate de distragerea atentiei ca urmare a utilizarii telefonului mobil fara folosirea dispozitivelor de tip “maini libere” sau a tastarii de mesaje scrise in timpul conducerii autovehiculelor.

Asemenea comportamente se regasesc si in conduita rutiera a soferilor romani, pe parcursul anului 2008 fiind sanctionati contraventional 49.093 de conducatori auto, iar in primele 8 luni ale anului curent politistii au aplicat 36.862 de sanctiuni contraventionale pentru acelasi motiv.

Incepand cu data de 25 septembrie a.c. si pana la finele anului in curs, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania, Radio Romania Actualitati si doua firme de telefonie mobila, va desfasura Campania “Tine-ti viata in propriile maini”, menita sa atraga atentia soferilor romani cu privire la utilizarea sistemului “maini libere” in timpul conducerii unui autovehicul. Campania de informare si sensibilizare a opiniei publice urmareste promovarea unui comportament civilizat, care sa nu prejudicieze siguranta si integritatea participantilor la trafic, cunoscut fiind faptul ca, anual, cateva mii de persoane cad victime ale accidentelor rutiere.

Campania se va desfasura simultan in 12 orase ale tarii, respectiv in Capitala si municipiile de resedinta ale judetelor Bihor, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Iasi, Prahova, Sibiu si Timis. (Sursa: IGPR)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.