Ținută nouă la CFR Călători

Personalul CFR Călători care intră în contact cu pasagerii va purta noua ținută începând de luni, 11 ianuarie. Uniformele, în culorile bleumarin, bleu și vișiniu, au un design special pentru iarnă și vară.

Noile elemente vestimentare fac parte din strategia de modernizare a companiei și de îmbunătățire continuă a imaginii proprii, se arată într-un comunicat transmis de CFR Călători redacției.

Aproximativ 4000 de angajați vor beneficia de uniformă. Acest segment de angajați reprezintă personalul care intră în relație directă cu publicul călător, precum: personalul de tren (șef de tren, conductor, însoțitor de vagon de dormit), casieri, personalul de la informații, șef tură comercial, instructor stație, șef stație etc.

„După foarte mulți ani, CFR Călători reușește să achiziționeze noi uniforme pentru salariații în contact cu publicul călător. Am avut în vedere ca acestea să asigure o imagine plăcută pentru cei care folosesc serviciile noastre, călătorii, dar și un confort sporit pentru cei ce le poartă, ținând seama de programul de lucru al colegilor noștri.  Consolidăm astfel doi dintre cei trei piloni pe care i-am adoptat la începutul anului, „Punem călătorul în centrul deciziilor nostre” și “Condiții mai bune pentru colegii noștrii”.  Despre al treilea obiectiv, trenurile, ați primit constant informații de-a lungul acestui an, obiectivul 1000+ vagoane atins mai devreme cu 4 luni, programele de reparații locomotive și sporire confort în automotoare. Continuăm!”, a declarat Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători.

Detalii uniformă

Costum bărbați și femei: culoarea bleumarin închis

Cămașă:

  • Culoarea bleu pentru funcțiile: casier cf, casier cf verificator, informator călători, vânzător bilete, șef agenție de voiaj, lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial și șef tură la comanda personalului de servire a vagoanelor de dormit și restaurant.
  • Culoarea bleumarin închis pentru funcțiile: șef tren, conductor, conductor vagon de dormit și cușetă,  șef stație, instructor comercial, inspector control trenuri.

Cravată:

  • Culoarea bleumarin închis cu dungi alb și vișiniu pentru funcțiile: casier cf, casier cf verificator, informator călători, vânzător bilete,  șef agenție de voiaj,  lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial și șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant.
  • Culoarea vișiniu pentru funcțiile: șef tren, conductor, conductor vagon de dormit și cușetă,  șef stație, instructor comercial, inspector control trenuri.

Eșarfă:

  • Culoarea bleumarin închis cu dungi alb și vișiniu pentru funcțiile: casier cf, casier cf verificator, informator călători, vânzător bilete,  șef agenție de voiaj,  lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial și șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant.
  • Culoarea vișiniu pentru funcțiile:  șef stație, instructor comercial, inspector control trenuri.

Ca element de noutate, pe mânecile de la sacou sunt aplicate galoane de culoare vișinie, în raport cu funcția deținută, astfel:

  • 1 galon pentru funcțiile: conductor, conductor vagon de dormit și cușetă, vânzător bilete,  informator   călători,  lucrător gestionar alimentație publică, lucrător comercial;
  • 2 galoane pentru funcțiile: șef tren, casier cf, casier cf verificator, șef tură, șef comanda personalului vagoane de dormit și restaurant;
  • 3 galoane pentru funcțiile: instructor comercial, inspector control trenuri, șef agenție de voiaj, șef stație.

Însemnele specifice CFR Călători

  • Pe sepci și pălării au fost aplicate embleme cu logo-ul societății.
  • La uniforma (sacou) se vor purta ecusoane cu logo-ul societății.

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători este operatorul naţional feroviar de pasageri, care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.